Sarajevo pakleni mjesec počelo na "italijanski" način

Velika pobjeda Bordo tima

Sarajevo pakleni mjesec počelo na "italijanski" način

A. Čaušević

Utakmice za Sarajevo protiv Širokog Brijega nikad nisu lake, prvo zbog kvaliteta protivnika, a zatim i zbog psihičkog aspekta radi događaja iz prošlosti. 

Sarajevo je u ovoj sezoni pokazalo više lica što jer su oscilacije tokom sezone sasvim normalna pojava. Zna Bordo tim da "samelje" protivnika, zna i da "zaspi" kao na početku drugog dijela sezone, ali zna i da odigra čvrsto i disciplinovano, reklo bi se na "italijanski" način.

Na "italijanski" način je riješena i utakmica protiv Širokog Brijega s minimalnih 1:0, za trijumf je bila dovoljna majstorija Matthiasa Fanima sa samog otvaranja utakmice. Jedan gol, ali vrijedan.

Ostatak meča je protekao u izjednačenom nadmudrivanju, uz po nekoliko dobrih šansi s obje strane, ali bez rezultatskih promjena.

Još jednom se istakao Amer Dupovac kao istinski vođa ne samo odbrane već cijele ekipe. Svojim iskustvom, fizičkom dominacijom, postavljanjem i karakteristikama lidera s pravom nosi kapitensku traku Bordo tima oko ruke.

Iako se tokom sezone dosta pričalo o Amaru Rahmanoviću, Benjaminu Tataru (otišli tokom pauze) i Hrvoju Miličeviću Dupovac je uz Andreja Đokanovića igrač koji praktično tokom cijele sezone igra na zavidnom nivou.

S tri boda protiv Širokog Brijega pakleni april za Bordo tim je počeo na idealan način što je vrlo važno s mentalne strane jer utakmice koje slijede nimalo neće biti lagane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će u aprilu odigrati dvomeč polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja te u okviru Premijer lige gostovati Veležu i Zrinjskom te biti domaćin Borcu. Dakle, derbi za derbijem.

Do kraja sezone ostalo je još mnogo. U igri je 27 bodova. Sarajevo je na mirnih +8, naredne utakmice bi obzirom na raspored mogle biti i odlučujuće zbog čega je za Bordo tim bilo od velike važnosti april započeti pobjedom što se na kraju i ostvarilo.

Top Komentari

Uber_i
Cuj velika pobjeda jeste nasilu kad ponistavaju golove cim se neko priblizi gol se ponisti ili se dosudi nepostojeci penal fuj
2 22
Massimo.real
Treba biti pošten i reci da je Sarajevo najviše pokazalo. Nije im bilo lako kada su ostali bez 2 najbolja igrača lige Rahmanovica i Tatara. Imaju pobjednički mentalitet. Pozdrav iz Mostara.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi