Sarajevo poraženo od Krasnodara

Pripremna utakmica pred novu sezonu

Sarajevo poraženo od Krasnodara

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su u austrijskom Seebodenu odigrali novu pripremnu utakmicu za novu sezonu Premijer lige BiH.

Sarajevo je danas u prijateljskoj utakmici snage odmjerilo protiv ruskog Krasnodara. Ovaj meč nije dobro počeo za bh. ekipu jer je Krasnodar do prednosti stigao već u šestoj minuti, a strijelac je bio Fedor Smolov.

No, odgovor Sarajeva stiže već u 20. minuti utakmice kada je Nermin Crnkić nakon asistencije Almira Bekića zatresao mrežu ruske ekipe i izjednačio na 1:1. Taj rezultat bio je aktuelan deset minuta, a onda je Smolov svojim drugim golom ponovo doveo u prednost Krasnodar.

U drugom poluvremenu igralo se većinom između dva kaznena prostora. Sarajevo je pokušavalo da dođe do izjednačenja, ali su Rusi dobro čuvali svoj gol.

Krasnodar je posao u ovoj utakmici riješio u 67. minuti kada je Wanderson pogodio za 3:1, što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Prijateljska utakmica:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krasnodar - Sarajevo 3:1

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi