Sarajevo poraženo, Rijeka Uščupliću ukazala na greške

Prijateljska utakmica

Sarajevo poraženo, Rijeka Uščupliću ukazala na greške

Šampion Bosne i Hercegovine, sastav Sarajeva, poražen u je prijateljskoj utakmici protiv Rijeke sa 3:1. Iako je Bordo tim nakon prvih 45 minuta imao minimalno vodstvo, u nastavku je hrvatski vicešampion zasluženo preokrenuo rezultat i Dženanu Uščupliću i njegovim izabranicima ukazao na greške koje moraju popraviti do prvog susreta sa Lechom.

Sarajevo je utakmicu počelo bez Ivana Tatomirovića u sastavu, a kapitensku traku je umjesto njega nosio Gojko Cimirot. Tatomirović je odmarao zbog činjenice da vuče suspenziju zbog žutih kartona iz prošle sezone iz drugog susreta sa Borussijom M'gladbach. S druge strane i Rijeka je danas počela bez povrijeđih Moisesa, Roshija i Maleša.

Prvi šut u okviru gola na utakmici viđen je u 17. minuti. Sharbini je šutirao sa nekih 12-13 metara iskosa sa desne strane, ali je Oštraković sigurno uhvatio loptu. Već u narednom napadu Duljević je oprobao svoj udarac, ali lopta nakon slabijeg šuta lijevom nogom odlazi pred gola Vargića.

U 21. minuti dobra dubinska lopta za napadače Rijeke. Hebibović je zaspao, osfajd zamka nije uspjela, ali je Oštraković sjajno glavom intervenisao ispred napadača Rijeke. Benko je u 24. minuti dobro šutirao iskosa sa lijeve strane sa preko 25 metara, ali njegov udarac odlazi pored lijeve stativ Rijekinog gola. Minut kasnije teško su se glavama sudarili Radovac i Radošević, ali su se brzo obojica pridigli.

Nakon gužve u petercu Sarajevo je izborilo korner, a poslije ubačaja Velkoskog s lijeve strane najvisočiji u šesnaestercu kluba sa Kantride bio je Bojan Puzigaća i matirao Vargića za vodstvo bh. šampiona od 1:0. Igrala se 33. minuta.

Nakon vodstva Sarajeva Matjaž Kek, šef stručnog štaba Rijeke, na zagrijavanje je poslao trojicu fudbalera. Pet minuta prije kraja prvog dijela igre Stojčev je loptu predao fudbalerima Rijeke, ali loptu nakon povratnog pasa Tomasova, Balaj visoko šutira preko gola Sarajeva.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Rijeka. Sharbini je pogodio za poravnanje rezultata u 55. minuti utakmice. Balaj je uposlio Bezjaka, koji je loptu proslijedio do Sharbinija koji izlazi sam na Oštrakovića i preciznim udarcem pogođa malu mrežu za poravnanje. Samo četiri miute kasnije Rijeka pogađa stativu. Nakon ubačaja Sharbinija, Balaj je poslije udarca glavom uzdrmao okvir Oštrakovićevog gola.

U 65. minuti Sharbini je upisao i asistenciju na ovome meču, a nakon njegovog pasa po zemlji sa lijeve strane na loptu je natrčao Tomečak i sa 12 metara loptu kroz noge Oštrakovića poslao u mrežu Sarajeva za potpuni preokret rezultata.

Pobjedu Rijeke je sjajnim golom glavom nakon centaršuta iz kornera potvrdio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić u 79. minuti.

Prijateljska utakmica:

Sarajevo - Rijeka 1:3 (Puzigaća 33. / Sharbini 55., Tomečak 65., Kvržić 79.)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Oštraković, Puzigaća, Barbarić, Stepanov, Hebibović, Cimirot, Radovac, Stojčev ,Velkoski, Duljević, Benko.

Rijeka: Vargić, Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac, Tomasov, Radošević, bradarić, Jugović, Sharbini, Balaj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti