Sarajevo protiv Čelika preokretom do pobjede

Premijer omladinska liga za juniore, 10.kolo

Sarajevo protiv Čelika preokretom do pobjede

D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su bile i utakmice u omladinskim kategorijama Premijer lige. U okviru 10.kola juniori Čelika su u Zenici dočekali vršnjake iz Sarajeva, koji su u ovaj duel ušli kao veliki favoriti, a to su na kraju i opravdali, jer su slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Zeničani su ipak iznenadili goste na početku utakmice, imali su "crno-crveni" nekoliko šansi, a gol za vodstvo izabranici trenera Pavleta Skočibušića su postigli u 28. minuti. Strijelac je bio Anes Šuvalić. 

Nakon gola domaćina, gostujući trener Dženan Usčuplić je bio izuzetno ljutit, a očito da su njegovi savjeti urodili plodom, tako da su gosti izjednačili na 1:1 u 33. minuti, strijelac je bio Sanin Klarić. Nisu se bordo momci zaustavili na tome, te su krenuli još odlučnije prema golu Zeničana. Do novog gola, te rezultatskog preokreta dolaze u 41. minuti, a strijelac za 1:2 je bio brzonogi desni bočni Ševkija Resić. To je bio ujedno i rezultat prvog dijela utakmice.

U drugom poluvremenu obje ekipe su djelovale dosta trome i umorne, posebno Sarajevo, čiji je nekoliko igrača ove sedmice igralo svoje utakmice za juniorsku reprezentaciju BiH protiv selekcije Makedonije. Iako je posljednjih 12 minuta utakmice gostujući sastav ostao bez Halida Šabanovića, koji je dobio crveni karton, Juniori Sarajeva na kraju sačuvali su vodstvo, te slavili rezultatom 1:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi