Sarajevo razbilo Mladost, Osmanović dvostruki strijelac

Premijer liga za juniore

Sarajevo razbilo Mladost, Osmanović dvostruki strijelac

Edmir Škorić

Čak 14 golova postignuto je na današnja tri meča 13. kola Premijer lige za juniore.

Sarajevo je na domaćem terenu deklasiralo Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 6:0.

Potpuno nemoćni bili su gosti u našem glavnom gradu, a Adnan Osmanović postigao je dva gola za mlade igrače bordo tima, te je upisao i dvije asistencije, pa je među njazaslužnijima za pobjedu domaćina.

Po gol su postigli Đurić, Vazda, Begenišić i Šehić. Sarajevu je ovo bila osma pobjeda i sada zauzim treće mjesto s 27 bodova, dok je Mladost 14. sa samo četiri boda.

Vodeći Borac je u gostima kod Širokog osvojio  bod (2:2). Trivian i Petrović su donijeli bod Banjolučanima, iako je golovima Bondže Široki imao dva gola prednosti do 78. minute.

Istim rezultatom (2:2) završen je i duel Drine i Olimpica. Stjepanović i Musić bili su strijelci za Zvorničane, a Begić i Ajdinović s penala za goste s Otoke.

Premijer liga za juniore, 13. kolo:
Široki  - Borac 2:2 (Bondža 42, 48/ Trivan 78, Petrović 92)
Sarajevo - Mladost 6:0 (Đurić 45, Vazda 17, Osmanović 33, 86, Begenišić 38, Šehić 11)
Drina - Olimpic 2:2 (Stjepanović 36, Musić 84/ Begić 55, Ajdinović 93 - penal)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.