Sarajevo razbilo Slogu u Bijeljini i već sada slavi finale Kupa BiH

Bordo tim uvjerljiv protiv Sloge

Sarajevo razbilo Slogu u Bijeljini i već sada slavi finale Kupa BiH

Edmir Škorić, foto: Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva bez većih su problema ostvarili pobjedu (4:1) na gostovanju u Bijeljini kod Sloge Gornje Crnjelovo u meču polufinala Kupa BiH i došli su na korak plasmana u finale Kupa BiH.

Bordo tim je nadigrao RS prvoligaša i već u prvom dijelu praktično osigurao plasman u finale, bez obzira što je svakako ostalo da se igra i 90 minuta revanša na Koševu.

Već na otvaranju meča Kapić je mogao dovesti goste u vodstvo, na kraju je lopta izbačena u korner. Nakon novog kornera, kojeg je izveo Šišić, a pogodio je Rahmanović.

Sarajevo je nastavilo da napada, ubrzo je došlo i do drugog gola. Igrala se 27. minuta kada je Haris Handžić majstorski pogodio na centaršut Pidre s lijeve strane.

Malo prije toga, Handžić je promašio veliku šansu, no brzo se iskupio. Bordo tim je u 36. minuti došao do trećeg gola. Benović ruši Rahmanovića, penal za goste, a Velkoski zabija. Prvi put mu je udarac odbranio Bodiroga, ali je Velkoski odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Sarajevo je moglo do novog gola u završnici prvog dijela, kada Velkoski sjajno šutira iz slobodnjaka, ali brani Bodiroga, dobija ovacije i završava prvo poluvrijeme.

Na početku drugog dijela trese se mreža Sarajeva, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, a ubrzo je bilo 0:4.

Aladin Šišić je lijepo i prizemno pogdio suprotni ugao gola Bodiroge za 4:0. Tu je bilo, zapravo, sve gotovo, ali ni domaći, a ni gosti nisu odustajali od namjere da postignu gol.

U 57. minuti dosuđen je slobodan udarac za goste u opasnoj zoni, no Resićev udarac odlazi malo pored gola Bodiroge.

Uspjeli su domaći da postignu počasni gol. Igrala se 69. minuta, kada je Komarčević izveo korner, a Hadžikadunić glavom zabija za 4:1. Mogao je lako gostujući sastav do petog gola, ali je u 80. minuti Mustafić pogodio stativu, s tim da je Bodiroga uspio malo da skrene put lopti.

Tako Sarajevo sada može da se posveti derbiju sa Željezničarom na Grbavici, a uz to je trener Husref Musemić stigao da odmori neke ključne igrače.


Sloga - Sarajevo 1:4 (Hadžikadunić 69/ Rahmanović 12, Handžić 27, Velkoski 36, Šišić 49)

Sloga: Bodiroga, Matović, Arnautović, Ristić, Macanović, Komarčević, Planić, Mihajlović, Hadžikanović, Krmar, Benović.

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Šišić, Mustafić, Đokanović, Kurdić, Handžić, Dupovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Odlicno, osigurano finale. Cestitam momcima...
12 0
velez mo
BRAVO PITARI,AKOBOGDA OVAKO I PROTIV ZELJE,SRETNO
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi