Sarajevo razočaralo na Pecari, važna pobjeda za Široki

Široki - Sarajevo 3:1

Sarajevo razočaralo na Pecari, važna pobjeda za Široki

E. Škorić

Težak poraz doživjeli su nogometaši Sarajeva na Pecari u jednom od derbija 23. kola Premijer lige BiH. Širokobriježani su izabranike Dragana Jovića porazili rezultatom 3:1.

Na Pecari su snage u izravnoj borbi za sami vrh odmjerili nogometaši drugoplasiranog Širokog i trećeplasiranog Sarajeva. Znatno uspješniji bio je domaći sastav, koji je postigao čak tri gola protiv indisponiranog protivnika.

Široki je poveo nakon petnaestak minuta igre. Sjajna akcija domaćih, Ćorić je izbacio svojicu svojih čuvara, poslao loptu za Wagnera, ovaj se sjurio u šesnaesterac, akciju pratio kapiten Šilić, ali je ipak gostujući kapiten, Sedin Torlak, postavio nogu i smjestio lopu iza leđa svog golmana Adija Adilovića.

Brzo je bordo tim uzvratio preko omalenog Asmira Suljića, ali je Ivan Sesar zakasnio na njegov ubačaj. U 23. minuti Široki je došao i do drugog gola.

Goran Zakarić je ostao sam, uputio centaršut, a Juan Manuel Varea sa četiri ili pet metara glavom loptu poslao u mrežu nemoćnog Adilovića. Zatim je Zoran Belošević probao iz slobodnjaka, ali je pogodio samo živi zid. U 33. minuti Krpić je mogao smanjiti za goste, ali nije uspio u tome.

Bilobrk je u 38. minuti prije Suljića stigao do lopte. Do odlaska na odmor rezultat se više nije mijenjao, a na početku drugog dijela Jović je u igru poslao Saida Husejinovića umjesto Krpića, dok je Edin Husić zamijenio Ivana Sesara.

Izmjene nisu donijele dosta dobroga, jer je Široki brzo postigao i trećigol. Igrala se 56. minuta kada je Šilić odlično centrirao, a Varea postigao svoj drugi gol na utakmici.

Tračak nade Sarajlijama donosi rezervista Husejinović, koji je prošao nekoliko igrača Širokog i loptu smjestio u donji desni ugao gola Bilobrka. Bio je to prvijenac nekadašnjeg igrača Werdera u bordo dresu.  Krenuli su gosti ofanzivnije, u nadi da postignu drugi gol i krenu na sve ili ništa, te eventualno do kraja utakmice se i spase poraza.

No, do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao i Široki je na dobrom putu da osigura drugo mjesto. Ipak, hercegovačka momčad i dalje, sedam kola prije kraja, ima šanse da se domogne i titule. Plavi imaju četiri boda više i utakmicu manje, koju će večeras od 20 sati odigrati na Grbavici proiv Borca.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.