Sarajevo reklo "ne", Cimirot ne ide u Crvenu zvezdu

Delač ponovo na Koševu?

Sarajevo reklo "ne", Cimirot ne ide u Crvenu zvezdu

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler Sarajeva, te jedan od najboljih igrača Premijer lige, Gojko Cimirot, neće karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi. 

Iza Gojka Cimirota je fenomenalna sezona. Mladi veznjak bio je jedan od najboljih igrača Sarajeva u pohodu na titulu i izborio se za mjesto u reprezentaciji, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa ga mnogobrojni klubovi žele angažovati.

Jedan od klubova koji je želio angažovati Cimirota je i nekadašnji prvak Evrope, Crvena zvezda, čiji je direktor Zvezdan Terzić prije par dana boravio u BiH kako bi pokušao realizovati transfer.

Međutim, kako SportSport.ba saznaje iz Sarajeva su odbili ponudu Crvene zvezde, a tragom ovih informacija kontaktirali smo i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića. 

"Istina je, razgovarali smo sa Terzićem i iako je ponuda bila korekta i konkretna, ista je odbijena. Crvena zvezda je veliki klub i želimo joj sve najbolje u ovoj sezoni, no za Cimirota imamo druge planove", istakao je Ibraković. 

Beogradski klub je navodno Sarajevu ponudio 600.000 eura i određeni postotak od naredne prodaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih o tome, to su poslovne tajne i mislim da me razumijete", ističe Ibraković. 

Podsjetimo, za Cimirota je interes prije pola godine pokazao i Basel, no ovaj transfer je u posljednji momenat stopirao Vincent Tan, većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo. Nezvanično saznajemo da mladog bh. veznjaka želi i jedan slavni grčki klub. 

Na kraju dodajmo i da bi Matej Delač u narednim danima trebao doći u Sarajevo pošto su čelnici bh. prvaka dogovorili sve sa Chelseajem vezano za Delačevu posudbu. Do realizacije trasnfera ostalo je još samo da sjajni golman kaže "da" u šta ne treba sumnjati jer ga za bordo tim vežu lijepe uspomene.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.