"Sarajevo se pati i nemaju kontinuitet"

Prijedorčani s puno optimizma na Koševu

"Sarajevo se pati i nemaju kontinuitet"

Edmir Škorić

Prvi susret 15. kola Premijer lige BiH odigraće Sarajevo i Rudar na Koševu u subotu.

Bordo tim se muči u posljednje vrijeme, ali će svejedno kao favorit dočekati goste iz Prijedora u jedinoj utakmici koja se igra u subotu. Gosti iz Prijedora ne dolaze sa bijelom zastavom, što je potvrdio i trener Rudara Marko Tešić.

"Igramo protiv jednog od najvećih i najboljih klubova u BiH i regionu. Čitavu ovu polusezonu pate se, nemaju kontinuitet dobrih rezultata. To ne umanjuje njihove kvalitete kako cijele ekipe tako i individualno. Pripremali smo se ovih sedam dana za njih. Idemo tamo da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat. Nadam se da ćemo to i ostvariti", rekao je Tešić.

On u ovom duelu nema mogućnost da koristi Nikolu Mandića i Ajdina Redžića zbog suspenzija.

I Rijad Sadiku, bivši omladinac Sarajeva, vjeruje da Rudar može da pomrsi račune velikanu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pred gostovanje u Sarajevu atmosfera na terenu i u svlačionici je odlična. Prošle nedjelje smo ostvarili pozitivan rezultat protiv Veleža, jedne veoma dobre ekipe. Pred nama je gostovanje kod jedne vrhunske ekipe, možda i najbolje u državi. Oni ove sezone nemaju kontinuitet. Kod kuće imaju po tri pobjede, tri poraza i remi. Rezultatski u ovom meču je sve moguće. Mi tamo ne idemo da se branimo. Vjerujem u našu ekipu i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", poručio je Sadiku.

Duel Sarajeva i Rudara na programu je sutra u 17 sati, a MOZZART kladionica već ima kvote za isti.

Top Komentari

Husrefbeg22
Kako Sarajevo igra daj Boze da pobijede Rudar.
4 0
Mackintosh
Nema ni kvaltetu. Azijatska prcija za pranje para
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi