Sarajevo se na Koševu poigralo sa Banantsom
Sigurna igra i zaslužena pobjeda Bordo ekipe

Bordo tim u drugom pretkolu

Sarajevo se na Koševu poigralo sa Banantsom

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u drugo pretkolo Evropske lige nakon što su večeras u revanš meču na Koševu savladali armenski Banants sa 3:0.

Iako je Bordo tim donio prednost od 2:1 iz prvog meča, Banants nije shvaćen neozbiljno, te je ekipa Husrefa Musemića razbila večerašnjeg rivala.

Oba tima su ušla dosta otvoreno u meč. Sarajevo je preko Velkoskog imalo dobru šansu, ali jedan igrač gostiju izbacuje sa gol-linije.

Potom je Halilović uzdrmao stativu gola Banantsa, da bi potom golman armenskog tima dobro intervenisao i loptu izbacio u korner.

Upravo iz kornera je Bordo tim stigao do prednosti u 31. minuti. Ubacio je Krste Velkoski, a najviši u skoku je Nihad Mujakić za prednost od 1:0.

I nakon postignutog gola Sarajevo je išlo naprijed. Napadi su se redali, a u 38. minuti su stigli i do novog pogotka. Fantastičan gol postigao je Mersudin Ahmetović za prednost od 2:0.

Mogao je Ahmetović potom i da poveća prednost, ali je iz fantastične pozicije šutirao pravo u golmana Banantsa, pa se na odmor otišlo vodstvom izabranika Husrefa Musemića od 2:0.

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Banants je bio potpuno nemoćan, gosti su bili napadački potpuno zatvoreni, a Sarajevo je lagano održavlo prednost.

Dobio je zatim šansu mladi Ševkija Resić i nakon samo tri minute u igri je postigao gol. Kreirao je sebi šansu u 72. minuti meča i zatim prelijepo pogodio za 3:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjo. Ostalo je 3:0 i sada Bordo tim čeka protivnika u narednoj rundi, a to će biti Atalanta ili Fiorentina.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Sarajevo - Banants 3:0 (Mujakić 31', Ahmetović 38', Resić 72')

Sarajevo: Pavlović- Pidro, Mujakić, Adukor, Hebibović - Rahmanović, Mustafić, Velkoski - Šišić, Halilović, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Banants: Aivazov - Jovanović, Kpodo, Ayvazyan, Petrosyan - Sibo, Udo, Bareghamyan, Wal, Stanojević - Peltier

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miirzao24
"Ubacio je Krste Velkoski, a najvisi u skoku je Krste Velkoski". Nema sta co'jek sam sebi asistira
28 0
ja224
spektakl sljedeće kolo na Koševu
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi