Vasoski: Sarajevo je takav klub, nema kalkulacija; Suljić: Novac ne može kupiti sreću

Najava meča Kupa protiv Slobode

Vasoski: Sarajevo je takav klub, nema kalkulacija; Suljić: Novac ne može kupiti sreću

E. Škorić

Sarajevo će u srijedu u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH odmjeriti snage sa Slobodom.

'Prvi meč igra se na Koševu sutra od 17 sati, a ispred bordo tima na press konferenciji najavili su ga trener Aleksandr Vasoski i prvotimac Asmir Suljić.

"Što se tiče prve utakmice, govorili smo da je najteža prva utakmica nakon priprema. Momci su imali dobar pristup i odigrali dobar meč. Što se tiče Kupa, najlakši put do Evrope je preko Kupa i ovo je za nas veoma bitna utakmica. Nadam se da će biti kao i ona u Trebinju. Spremni smo, ali Sloboda je protivnik koji zna da bude nezgodan. Nadamo se pobjedi Sarajeva koje je apsolutni favorit u ovoj meču", rekao je trener Vasoski.

"Za nas je napad najbolja odbrana. Sarajevo je takav klub, pogotovo na Koševu. Favoriti smo, igrat ćemo na pobjedu i bez kalkulacija. Pošto nema pravila gola u gostima, svaka pobjeda je važna", dodao je trener Sarajeva.

"Mi smo ekipa koja hoće da igra fudbal, ali na poluvremenu u Trebinju smo se dogovorili da imamo kontrolu nad svakom situacijom. Inzistirao sam da damo treći gol, nismo ga dali, ali bit će korekcija u narednim utakmicama. Sarajevo uvijek mora da igra na gol više", ističe Makedonac, te najavljuje da će biti nekih promjena, no nije ih želio otkrivati.

Komentar je dao i Asmir Suljić.

"Iskoristio bih priliku da čestitam praznik svima u BiH, a što se tiče gostovanja u Trebinju, moram da kažem da sam zadovoljan pristupom igrača. Za nas je bila bitna ta prva utakmica nakon duge pauze. Pokazali smo da smo dobro pripremljeni. Tu utakmicu odradili smo na najbolji mogući način. Drago mi je što sam se u Sarajevo vratio pogotkom, ali najvažnije da je ekipa odigrala onako kako je šef tražio", rekao je Suljić.

Osvrnuo se malo na klub i na odluku da se vrati na Koševo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mnogi su mi govorili da sam budala što sam se vratio u Sarajevo, ali srce je odlučilo da se vratim. Vratio sam se da osvojim trofej, jer nisam ništa osvojio kada sam bio tu prvi put. Ekipa se poboljšala, mada ima tu dosta stvari koje se moraju promijeniti. Nadam se da će to u budućnosti izgledati mnogo bolje. Ja sam se vratio u Sarajevo i ovaj klub je za mene najbitniji", dodao je.

"Da sam tražio novac, ostao bih u Evropi. Novac ne može kupiti sreću", zaključio je Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Suljicu ti si budala, dobro rece, vratio se u torpedu, jah smijesna insana
3 9
Mackintosh
Da je ko htio ovog Suljuca, on bi jako osto tamo. Tarabe njiha na interesiraju
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi