Dogan i Jagodić otkrili karte: Poznati sastavi Sarajeva i Sloge

Okršaj na Koševu

Dogan i Jagodić otkrili karte: Poznati sastavi Sarajeva i Sloge

Endin Čaušević

Sarajevo i Sloga iz Doboja večeras igraju na Koševu utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već su poznati i početni sastavi za ovaj okršaj.

Bordo klub nakon neočekivanog ispadanja u prvom pretkolu Konferencijske lige ponovo se vraća na teren i otvara sezonu kada je u pitanju Premijer liga.

Jasno je da se igrači Sarajeva žele iskupiti navijačima za poraz od gruzijskog Torpeda i da će dati maksimum da dođu do tri boda protiv Sloge.

S druge strane sigurno je da i izabranici Vlade Jagodića žele pomrsiti račune bordo klubu jer su se i u protekloj sezoni pokazali kao tvrd orah u mečevima protiv Sarajeva.

Utakmica na Koševu igra se od 20:30 sati, a već su poznati i početni sastavi za koje su se odlučili Mensur Dogan i Vlado Jagodić koji su na teren poslali svoja najjača oružja koja u ovom trenutku imaju na raspolaganju.

Oglasi

Sarajevo: Šahinović, Duraković, Trako, Zeljković, Vrančić, Oliviera, Varešanović, Kyeremeh, Avramovski, Aničić, Buljubašić.

Sloga: Šćekić, Nikolić, Šipovac, Karać, Milojević, S. Dujaković, Popara, N. Dujaković, Milanović, Grabež, Vidić.

Inače, u protekloj sezoni Sarajevo i Sloga sastajali su se tri puta u prvenstvu, a skor je trenutno izjednačen.

Sarajevo je prije tačno godinu dana slavilo na Koševu protiv Sloge sa 4:2, dok je Sloga nakon toga pobijedila sa 1:0. Treći meč između ovih klubova koji se igrao u Zenici završen je rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je glavni sudija večerašnje utakmice Mateo Musa iz Čitluka, dok su njegovi pomoćnici Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Tarik Mulasmajić (Tešanj). Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CN69
Jeeebeeeeem teeee Njaaaanjaaaajvoooooo
1 1
Kakaks
NAPRIJED SARAJ’VO !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi