Topuzovića i Rustića zbog bruke u Zenici čeka žestoka kazna

Oštetili su FK Sarajevo

Topuzovića i Rustića zbog bruke u Zenici čeka žestoka kazna

Admin Čaušević

FK Sarajevo je ostalo bez dva boda krivicom glavnog sudije Elvedina Topuzovića iz Tuzle te njegovog drugog pomoćnika Božidara Rustića iz Bosanske Gradiške. 

U duelu 25. kola Premijer lige Sarajevo u posljednjim minutama stiglo do gola za 2:1 kada je Alemin Ziljkić ubacio, a lopta je poslije gužve završila iza linije.

Glavni sudija meča Topuzović je pokazao na centar i počelo je slavlje, čak je i pomonik Rustić krenuo prema centru što je uobičajno kada se postigne gol.

Ipak, Rustić je ubrzo signalizirao faul te je gol poništen. Generalni dojam je da se radi o velikom sudijskom propusti te je da je pogodak Bordo tima bio potpuno regularan.

Topuzović kao glavni sudija utakmice nije dužan prihvatiti dojave svojih pomoćnika, ali ovaj put je to svejedno uradio. Poništeni pogodak možete pogledati ovdje.

Zbog propusta na Bilinom polju ova dvojica sudija se suočavaju sa žestokim kaznama i vrlo je moguće da neće suditi do kraja sezone.

Oglasi

Topuzović i Rustić definitivno neće biti delegirani u mečevima 26. kola, a kako sada stvari stoje prvi je za završio sa pištaljkom, a drugi sa zastavicom za ovu sezonu.

Sezona ulazi u samu završnicu, ulog je ogroman i svaka sudijska pogreška može direktno utjecati na sami rezultat pa i konačan poredak na tabeli.

Sarajevu se za sudijsku bruku protiv Sloge neće vratiti bodovi, ali će se žestokom kaznom poslati snažna poruka službenim licima da će za propuste snositi ozbiljne posljedice.

Sa dva boda bez kojih su ostali protiv Sloge izabranici Mirze Varešanovića bi povećali svoje šanse za izlazak na euroscenu, međutim sitaucija je sada komplikovanija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"100 posto smo oštećeni, kada smo postigli gol glavni sudija je pokazao na centar, a onda je pomoćni nešto rekao, a nije mi jasno kako pomoćni može bolje vidjeti od glavnog koji je bio bliži", rekao je Varešanović na kraju utakmice.

Inače, Topuzović je ove sezone sudio samo tri meča Premijer lige. Prije utakmice Sarajevo - Sloga posljednji put je bio delegiran još početkom septembra na duelu Leotar - Posušje(0:1).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crni1000
Cist faul na golmanu, ja neznam o cemu vi pisete?
2 14
Dzaba ga kažnjavate kad nas je već oštetio, mi kratki 2 boda. Sutra će dva boda razliku napravit za Evropu i ko ce ispast i to nezasluženo.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi