Sarajevo starta 8. januara, pregovori sa pojačanjima traju
Bordo tim uskoro u pogonu, a zatim put Hercegovine.

Poznat plan priprema bordo tima

Sarajevo starta 8. januara, pregovori sa pojačanjima traju

S. Mlaćo

Fudbaleri Sarajeva u idućoj sedmici započinju zimske pripreme za nastavak BH Telecom Premijer lige BiH 2017/18. Bordo prvotimci okupit će se u Trening centru Bordo kluba u ponedjeljak, 8.1. u jutarnjim satima, a istog dana imat će i prvi trening. 

Igrači Sarajeva u glavnom gradu BiH boravit će do 15. januara, kada je planiran odlazak u Čitluk, gdje ekipa ostaje sve do 22. januara.

Odlazak na završni dio priprema u Antaliju, na rasporedu je 26. januara i izabranici Husrefa Musemića ostat će u Turskoj sve do 9. februara, a u sklopu priprema za proljetni dio sezone odigrat će šest prijateljskih utakmica.

Aktivnosti vezane za zimske pripreme za službenu stranicu kluba prenio je Dženis Ćosić, pomoćnik u stručnom štabu Sarajeva.

"Nakon posljednje utakmice protiv Viteza početkom decembra već sada prošle godine, igrači su dobili 15 dana odmora, obzirom da u ljetnom periodu nisu imali pauzu. Nakon toga, dobili su dvosedmični plan rada, koji završava idućeg ponedjeljka, kada se i okupljamo i započinjemo zimske pripreme. Očekujemo da će igrači ispoštovati individualni plan rada, kojeg su dobili, to je njihov posao.", rekao je Ćosić, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada je u pitanju plan naših priprema, dakle, sedam dana boravimo u Sarajevu, potom smo osam dana u Čitluku, gdje nas očekuju prijateljske utakmice protiv GOŠK-a i Veleža. Nakon prvih priprema u Čitluku vraćamo se 3 dana u Sarajevo, te odlazimo na završni dio priprema u Antaliju, gdje ćemo odigrati još četiri utakmice. Imat ćemo kvalitetne provjere u Turskoj, primjera radi, prva utakmica je protiv Qarabaga, ovogodišnjeg učesnika Lige prvaka. Pripremili smo za igrače detaljan rada, različite aktivnosti i zaista ćemo uraditi sve kako bi u potpunosti spremni dočekali start proljetnog dijela prvenstva."

"Zimska pauza za stručni štab gotovo da i nije postojala. Svakodnevno smo gledali utakmice, analizirali, gledali veliki broj igrača i tražimo u ovom trenutku dva, tri nova igrača, pojačanja sa kojima pregovaramo. Želimo podići kvalitet naše igre na jedan viši nivo u ovom pripremnom periodu, kako bi ostvarili zacrtane ciljeve na proljeće.", zaključio je Ćosić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti