Sarajevo tone sve dublje: GOŠK ponovo koban za bordo tim

Novi hladan tuš na Koševu

Sarajevo tone sve dublje: GOŠK ponovo koban za bordo tim

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva doživjeli su novi šok na Koševu. Tri boda večeras je u Gabelu odnio GOŠK koji je slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Sarajevo je imalo više od igre u prvom dijelu ovog meča. Krenuli su ofanzivno prema golu GOŠK-a, ali je realizacija izostala.

Prvi je prijetio Rahmanović, ali njegov udarac odlazi preko gola, da bi se potom golman gostiju Kozić sjajno istakao u dva navrata.

Prvo je fantastično odbranio udarac Velkoskog iz slobodnog udarca, da bi potom zaustavio i udarac mladog Nedima Hadžića.

GOŠK se malo probudio u finišu prvog dijela. Imali su dva pokušaja prema golu, a u 45. minuti su tražili i penal nakon što je Ivetić povukao gostujućeg napadača, ali se sudija nije oglasio.

Nastavak također nije ponudio mnogo. Sarajevo je imalo blagu inicijativu, ali jednostavno završnice Bordo tim nije imao.

Zato je tim iz Gabele iz prve šanse došao do gola. Radovac je izgubio loptu, a kontru gostiju završava Mirsad Ramić za prednost od 0:1.

Sarajevo do kraja nije napravilo mnogo. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali do gola nisu mogli, pa je GOŠK nakon 2012. godine ponovo šokirao Bordo tim na Koševu.

Navijači domaćih su nakon ovog poraza izrazili veliko nezadovoljstvo, što su pokazali zvižducima na kraju meča, ali i tokom utakmice.

Premijer liga, 3. kolo:

Sarajevo - GOŠK 0:1 (Ramić 71')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO:  Pavlović, Novaković, Sarić, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Ivetić, Radovac, Bekić, Hadžić, Kadušić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Odak, Mišić, Đajić, Zolj, Ramić, Deak, Dodig, Vego, Kobiljar.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi