Varešanović sa najjačim sastavom kreće po drugo pretkolo, ali i napravio veliku promjenu

Sarajevo dočekuje Torpedo

Varešanović sa najjačim sastavom kreće po drugo pretkolo, ali i napravio veliku promjenu

Edmir Škorić

U 21 sat na stadionu Koševo počinje duel između Sarajeva i Torpeda. U Gruziji je bilo 2:2, a bh. tim pred više od 20.000 navijača traži prolaz u drugo pretkolo Konferencijske lige.

U Sarajevu vlada optimizam, bili su bolji bordo momci i u prvom meču, pa su uvjereni da će večeras uz veliku podršku proći dalje.

Bordo tim je favorit, ali naravno morat će na terenu da to i dokaže. Što se tiče ekipe, Mirza Varešanović se odlučio za ovih 11 igrača: 

Šahinović, Beganović, Zeljković, Aničić, Duraković, Vrančić, Jelčič Balta, Kyeremeh, Varešanović, Ziljkić i Oliveira.

Dakle, na golu je ovaj put Šahinović, nakon što Rogić nije najbolje odradio svoj posao u prvom meču.

Mirza Varešanović je hvalio Gruzijce, ali svakako očekuje pobjedu svoje ekipe.

Oglasi

"Sigurno da nas čeka neizvijesna utakmica s jako dobrim protivnikom. S protivnikom koji ima iskustvo, organizaciju igre i jako dobre i nezgode igrače. Međutim, mi smo u prvoj utakmici pokazali da se možemo nositi s takvim ekipama posebno u prvih 30 minuta gdje smo uz malo sportske sreće mogli sve da riješimo. To nismo uradili, ali nadam se da ćemo sada to uraditi", kazao je Varešanović.

Da li ste spremili nešto novo za sutrašnji meč?

"Ne mogu to tek tako da otkrivam. Mi smo u toj njihovoj promjeni taktike o kojoj govorite dali dva gola. Tako da ne vidim uopšte da su oni nama u tom dijelu naškodili. Mi imamo naš plan igre, to smo pokazali u tih prvih 30 minuta gdje smo imali dvije prečke, pet kornera... Primimo prvi gol nezgodno u 44. minuti i to iz prekida, drugi je bio iz naše greške. Hoću da kažem da smo drugi gol primili iz tranzicije, a drugi iz prekida dok smo oba gola dali iz posjeda igre".

Očekuje veliku podršku

"I ja dobijam informacije da je euforija i velika pomama za kartama. Nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina, da će nam to biti vjetar u leđa i da će igrači odgovoriti na pravi način".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ion Orlic iz Moldavije dijeliće pravdu, a asistirat će mu njegovi sunarodnjaci Denis Oala i Anatolie Basiul. Četvrti sudija je Igor Bosca iz Moldavije.

I drugi sarajevski premijerligaš večeras igra svoj meč u prvom pretkolu Konferencijske lige. U ovim trenutima u Bakuu se sastaju Dinamo Minsk i Željezničar. Prvi duel je završen rezultatom 2:2.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anelahmedhodza
0 bodova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti