Sarajevo prodalo 20.000 ulaznica za večerašnji meč!

Očekuje se spektakl

Sarajevo prodalo 20.000 ulaznica za večerašnji meč!

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo od 21 sat na stadionu Koševo dočekuje ekipu gruzijskog Torpeda u uzvratu prvog petkola Konferencijske lige.

Sarajevo je odigralo 2:2 u prvoj utakmici, ali uz mnogo propuštenih šansi i svakako će večeras pred velikim brojem svojih navijača imati dobre šanse da izbori plasman u drugo pretkolo.

S obzirom na euforiju koja vlada u i oko FK Sarajevo, bilo je za očekivati veliki broj navijača, no čini se da je prodanih 20.000 ulaznica ipak nadmašilo očekivanja i onih najzagriženijih pristalica bordo tima.

"Rasprodan je isprintani kontigent od 20.000 karata. Određena dodatna količina ulaznica je isprintana i dostavljena u FKS Official Store Ferhadija, kao i na prodajna mjesta ispred stadiona Koševo od 19:00", objavljeno je iz FK Sarajevo.

Također je napomenuto da će na tribini „Istok“ biti otvorena četiri ulaza (C1, C2, C5 i C6), na tribini „Zapad“ biće otvoreno šest ulaza (A1, A3, A5, A6, A7, A8), a na dio tribine „Zapad galerija“ se ulazi na ulaz A4.

Oglasi

Kada Sarajevo igra evropske utakmice, obično ima veliku podršku iza sebe, ali preko 20.000 na najvećem bh. stadionu je čisti dokaz da je strast prema nogometu na ovim prostorima i dalje prisutna, a da ljubav između navijača i klubova nema granica.

Kada uzmemo u obzir ovoljetna pojačanja i nedavnu formu igrača Sarajeva, sve osim prolaska našeg predstavnika bilo bi veliko razočarenje. Niko od 20.000+ navijača ne želi ni da pomisli da bi se mogao dogoditi takav scenarij.

Varešanović: Nema izgovora i alibija, imamo 90 minuta da sutra pokažemo šta znamo!

"Sigurno da nas čeka neizvijesna utakmica s jako dobrim protivnikom. S protivnikom koji ima iskustvo, organizaciju igre i jako dobre i nezgode igrače. Međutim, mi smo u prvoj utakmici pokazali da se možemo nositi s takvim ekipama posebno u prvih 30 minuta gdje smo uz malo sportske sreće mogli sve da riješimo. To nismo uradili, ali nadam se da ćemo sutra to uraditi", kazao je Varešanović.

Da li ste spremili nešto novo za sutrašnji meč?

Oglasi

"Ne mogu to tek tako da otkrivam. Mi smo u toj njihovoj promjeni taktike o kojoj govorite dali dva gola. Tako da ne vidim uopšte da su oni nama u tom dijelu naškodili. Mi imamo naš plan igre, to smo pokazali u tih prvih 30 minuta gdje smo imali dvije prečke, pet kornera... Primimo prvi gol nezgodno u 44. minuti i to iz prekida, drugi je bio iz naše greške. Hoću da kažem da smo drugi gol primili iz tranzicije, a drugi iz prekida dok smo oba gola dali iz posjeda igre".

Hoćete sutra napasti od prve minute ili ćete taktizirati s obzirom na pozitivan rezultat iz prvog susreta?

"Mi nismo taktizirali ni u prvom meču i ne vidim razloga da to sada radimo. U prvom meču smo izašli visoko na zadnju liniju protivnika i to nam dalo rezultata. Mislim da je to recept, a da li ćemo sutra tako početi vidjet ćemo".

Da li se ekipa istrošila u prvom meču zbog tog visokog tempa u prvih 30 minuta?

"Nismo se previše istrošili, presjekao nas je prvi gol koji smo primili bezveze. Naši igrači nisu stajali tu gdje su trebali, psihički je bilo teško se vratiti nakon toga. To smo uradili dva puta i to je snaga Sarajeva".

Situacija s igračkim kadrom, dug put?

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Da li nas je put poremetio vidjet ćemo sutra, činjenica je da je put bio težak i naporan. Ali, nema izgovora i alibija, imamo 90 minuta da pokažemo šta znamo, imamo snage, znanja i dobro smo radili. Mislim da ne bi trebalo biti problema. Soldo neće biti u kadru jer je dobio temperaturu po povratku iz Gruzije i nije trenirao, dok će Šerbečić i Avromovski biti u kadru. Mulalić? Povrijeđen je tako da ne možemo računati na njega".

"I ja dobijam informacije da je euforija i velika pomama za kartama. Nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina, da će nam to biti vjetar u leđa i da će igrači odgovoriti na pravi način".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opetprvak46
NAJVEĆI KLUB U DRŽAVI
3 4
Skender
Treba i sjever rasprodati. Niko nejma monopol na taj dio stadiona, a pogotovo oni sto samo nanise stetu klubu.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi