Sedmi meč Tuzla Cityja i Sarajeva, bez remija u dosadašnjih šest

Sedmi meč Tuzla Cityja i Sarajeva, bez remija u dosadašnjih šest

Adnan Beganović

Jedan od derbija 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Tuzli odigrati domaća Tuzla City i aktuelni prvak te lider premijerligaške karavane FK Sarajevo.

Biće to sedmi prvenstveni okršaj ove dvije ekipe, a u dosadašnjih šest uspješnije je Sarajevo. Bordo tim je slavio četiri puta, dok je Tuzla City upisao dvije pobjede uz ukupnu gol razliku 13:5 u korist aktuelnog lidera.

Prvi susret Sarajevo i Tuzla City odigrali su 15. septembra na Koševu, a golovima Hebibovića i Handžića slavilo je Sarajevo 2:0. Nekoliko mjeseci kasnije Sarajevo je slavilo u Tuzli i to sa ubjedljivih 3:0. Pogotke su za bordo tim postigli Velkoski, Stanojević i Ahmetović.

Prvu pobjedu Tuzla City je ostvario 11. maja 2019. u Tuzli. Slavila je domaća ekipa 1:0, a pogodak za pobjedu je postigao Hasanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I u narednom susretu ove dvije ekipe, odigranom 21. septembra Tuzla City je slavila rezultatom 2:1. Ubiparip i Crnkić su pogađali za Tuzla City, dok je Ahmetović pogodio za Sarajevo.

Najubjedljiviju pobjedu u međusobnim duelima upisalo je Sarajevo 22. februara ove godine kada je na Koševu slavilo 6:2, a u posljednjem meču ove dvije ekipe bordo tim je pogotkom Ahmetovića slavio s minimalnih 1:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Ahmet im je jedini golove davao a nema ga sada. Valjda ce neko drugi proraditi protiv njih u nedjelju! Dobra sansa da se neko od juniora gurne u spica...sretno!!!!
4 2
Zamfir19_46
Bez omalovazavanja mislim da ne bi trebalo biti tesko, tuzla ce igrat bez 6,7 startera
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi