Sarajevo u Jerevanu bolje od Banantsa za lijepu prednost pred revanš
Pobjeda Sarajeva u utakmici odigranoj po paklenim vremenskim uslovima.

Izabranici Husrefa Musemića trijumfom počeli evropsku avanturu

Sarajevo u Jerevanu bolje od Banantsa za lijepu prednost pred revanš

Fudbaleri Sarajeva su danas odigrali susret prvog pretkola Lige Evrope u Jerevanu protiv tamošnjeg Banantsa. Na kraju su izabranici Husrefa Musemića uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 2:1.

Ekipa Sarajeva je odlično otvorila susret u Jerevanu (koji se igrao po veoma toplom vremenu), a zaprijetila je prvi put preko novajlije Šišića u sedmoj minuti, ali je novi fudbaler Sarajeva slabo šutirao iz obećavajuće pozicije.

Ipak, Sarajevo ubrzo stiže do prednosti. Dušan Hodžić je odlično ubacio loptu pred gol domaćih u 16. minuti susreta, a Ahmetović je još bolje reagovao i glavom pogodio za 1:0. Nastavila se ofanziva Sarajeva i nakon ovog gola, a u 21. minuti je već bilo 2:0 za goste.

Sjajnu akciju su odigrali fudbaleri Sarajeva, a na kraju je Ahmetović dodao do Halilovića koji sa distance pogađa za 2:0.

Imali su gostujući fudbaleri još nekoliko prilika, ali se bordo fudbaleri nisu najbolje snalazili pred golom Banantsa, koji uspijeva u 34. minuti smanjiti na 2:1.

Ayvazyan je izveo slobodnjak sa velike udaljenosti, a Pavlović je loše intervenisao, pa je Banants smanjio zaostatak.

Vrlo brzo su se domaći fudbaleri ponovo radovali, mreža gola Sarajeva se zatresla, ali je sudija signalizirao ofsajd, pa je ipak ostalo 2:1 za ekipu sa Koševa.

Banants je u zadnjih 15-ak minuta drugog dijela zaigrao puno bolje, a pred sami odlazak na odmor su domaći mogli do poravnanja. Sjajno su istrčali kontru fudbaleri Banantsa, ali je Pelter iz dobre pozicije pogodio vanjski dio mreže gola Sarajeva.

Bolje su domaći ušli i u drugo poluvrijeme, a strijelac gola za Banants je ponovo zaprijetio iz slobodnjaka. Sjajan udarac je sa velike udaljenosti uputio Ayvazyan u 51. minuti, ali je ovaj put Pavlovića spasila stativa.

Sarajevo nije uspijevalo stvoriti ozbiljnije šanse pred golom Banantsa na otvaranju drugog dijela, dok su domaći pokušavali zaprijetit iz kontri. Ipak, stiče se dojam da je Sarajevo kontrolisalo ritam susreta, te da se Musemić u drugom dijelu opredijelio za čuvanje rezultata.

Imali su domaći odličnu priliku u 68. minuti kada je Pavlović sjajno intervenisao. Ipak, i da je lopta završila u mreži gol ne bi bio priznat zbog ofsajd pozicije.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa je Sarajevo stiglo do važne pobjede u Jerevanu pred revanš susret 1. pretkola Lige Evrope na Koševu koji je na rasporedu naredne sedmice (četvrtak, 19.7.).

FC Banants - FK Sarajevo 1:2 (Ayvazyan 34'/Ahmetović 16', Halilović 21')

Stadion: Banants Stadium (Jerevan)
Sudija: Rohit Saggi (Norveška)

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

FC Banants: Airapetyan, Kpodo, Jovanović, Petrosyan, Ayvazyan, Sibo, Udo, Krasić (od 67. Melkonyan), Stanojević (od 85. Walmerson), Peltier (od 89. Paixao), Bereghamyan.

FK Sarajevo: Pavlović, Adukor, Mujakić, Hebibović, Hodžić (od 73. Šabanović), Rahmanović, Stanojević (od 79. Mustafić), Halilović, Velkoski, Šišić (od 82. Handžić), Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
BRAVO PITARI,POZZ OD RED ARMY
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi