Sarajevo u nastavku razbilo Metalleghe

Prijateljska utakmica u Čitluku

Sarajevo u nastavku razbilo Metalleghe

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva danas su u Čitluku odigrali prvu prijateljsku utakmicu, te su savladali Metalleghe s 4:0.

Prvoligaš iz Jajca pokazao se u pravom svjetlu u meču protiv Sarajeva. Jajčani su dobro namučili bordo momke, posebno u prvom dijelu, u nastavku je ipak viđena razlika u kvaliteti dva tima.

U prvih 45 minuta Metalleghe je bolje stajao na terenu, imao dvije sjajne šanse preko Popovića, jednu iz slobodnjaka, no golman Pavlović je pokazao da će biti dobro pojačanje za tim Miodraga Ješića.

Najopasniji u redovima Sarajeva bio je Haris Duljević, koji je prvo s 20-ak metara šutirao pored gola, a potom je u finišu prvog dijela njegov udarac zaustavio protivnički golman.

Amer Bekić je u nastavku prvi prijetio. Imao je sjajnu šansu, kada je iskosa s desne strane pogodio vanjski dio mreže. 

Sarajevo je bilo bolje u nastavku, pa je u 62. minuti Emerson ubacio iz kornera, a Barbarić glavom loptu šalje u mrežu. Na drugoj strani Helvida glavom štuira preko gola.

Sarajevo je bilo puno bolje do kraja, a u 76. minuti Kovačević je promašio veliku šansu, pucao je ravno u golmana s pet metara. Samo dvije minute kasnije, bordo tim je stigao do drugog gola, a strijelac je bio Amer Bekić na asistenciju Simeunovića.

Odmah nakon toga dobar napad Sarajeva, Okić je prizemnim udarcem gađa suprotni ugao, ali Ilić brani njegov pokušaj. Do kraja utakmice još dva gola u mreži Metalleghea, prvo je Simeunović zabio za 3:0 u 84. minuti, a u 86. Bekić postiže drugi gol.

Sarajevo - Metalleghe 4:0 (Barbarić 62, Am. Bekić 78, 86, Simeunović 84)

FK Sarajevo prvo poluvrijeme: Pavlović, Kallasi, Mihojević, Kramar, Herić, Berberović, Radovac, Veladžić, Velkoski, Benko, Duljević. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe prvo poluvrijeme: N.Fejzić, Helvida, Stakić, Benović, Dujaković, Sakan, Karađuz, Bibić, Pljevljak, Popović, Dilberović.

Vidi video! Vidi video! Vidi video! Vidi video!
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi