Sarajevo uz odličnu igru razbilo Vezire na Koševu

Odigran prvi susret osmine finala Kupa BiH na Koševu

Sarajevo uz odličnu igru razbilo Vezire na Koševu

Fudbalski klub Sarajevo danas je na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru prvog susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odmjerio snage sa Travnikom. Bordo tim je slavio rezultatom 4:0. 

Sarajevo je u šestoj minuti susreta došlo do vodstva. Stojčev je izveo slobodan udarac sa 22-23 metra od gola Nurkovića, centrirao u šesnaesterac, a Barić glavom zatresao mrežu Vezira. 

Sarajevo je do drugog gola moglo u 11. minuti susreta. Stojčev je uposlio Okića, koji na drugoj stativi pronalazi Duljevića, ali krilni napadač Sarajeva se ne snalazi najbolje. 

Prvi žuti karton na susretu vidjeli smo u 21. minuti susreta, a Paradžik je opomenuo veznjaka Bordo tima, Miloša Stojčeva. Već u narednom napadu dobru priliku imao je Sabahudin Jusufbašić, izašao je iskosa sa desne strane sam pred Plakala, ali golman Sarajeva je odlično skratio ugao i izašao kao pobjednik iz tog duela.

Sarajevo je ponovo zaprijetilo u 26. minuti susreta. Haris Duljević je pokušao volejom sa vrha šesnaesterca, nakon centaršuta Protića, ali lopta odlazi visoko preko gola Nurkovića. Bordo tim je do drugog gola došao u 30. minuti susreta. Haris Duljević je odlično uposlio Ševku Okića koji rutinski matira Nurkovića. 

Travnik je zaprijetio u 34. minuti susreta preko Armina Helvide, ali njegov pokušaj iz slobodnog udarca bez problema je odbranio Plakalo. Do trećeg gola na susretu Bordo tim je mogao u 38. minuti susreta. Stojčev je izveo korner, Tatomirović šutirao glavom, a Nurković krajnjim naporom brani udarac defanzivca Sarajeva. 

Novu priliku Sarajevo je imalo u 43. minuti susreta. Krste Velkoski uposlio je Harisa Duljevića čiji udarac odlazi pored lijeve stative gola Vezira. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za ekipu sa Koševa.

Travnik je drugo poluvrijeme otvorio sa dvostrukom izmjenom. Na teren su ušli Ribić i Mahović, a igru su napustili Kovač i Adriano. Sarajevo je u 50. minuti susreta imalo odličnu priliku da dođe do trećeg gola, ali je pokušaje Okića i Protića zaustavio odlični Nurković. 

Protić je nakon sjajne lopte Stojčeva uputio prizeman centaršut, ali Velkoski se nije snašao najbolje u šesnaestercu gostiju. Meho Kodro je prvu izmjenu izvršio u 60. minuti susreta, a na teren je umjesto Harisa Duljevića ušao Dario Purić. Posljednju izmjenu tri minute kasnije izvršio je i Husnija Arapović, a Musića je zamijenio Smajić. 

Sarajevo do trećeg gola dolazi u 67. minuti susreta. Samir Radovac je uposlio Ševku Okića koji šutira iskosa sa lijeve strane i preciznim udarcem pogađa mrežu nemoćnog Nurkovića. Već u narednoj minuti Faris Handžić zamijenio je Miloša Stojčeva. 

Posljednju izmjenu na susretu Meho Kodro izvršio je u 80. minuti susreta. Bojan Puzigaća zamijenio je Radoša Protića. Travnik je zaprijetio u 84. minuti susreta. Samir Radovac je pogriješio, Feđa Dudić šutirao, a Ivan Tatomirović je otklonio opasnost.

Ševko Okić je do svog hat-tricka došao u 91. minuti susreta. Faris Handžić je uposlio krlinog napadača Sarajeva koji matira nemoćnog Nurkovića. Ostalo je do kraja susreta 4:0 za izabranike Mehe Kodre. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup Bosne i Hercegovine, osmina finala: 

FK Sarajevo - NK Travnik 4:0 (Barić 6, Okić 30, 67, 91)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.