Renan Oliveira kaznio veliku pogrešku Rođenih

Bordo tim poveo

Renan Oliveira kaznio veliku pogrešku Rođenih

Edmir Škorić

Na početku drugog dijela Sarajevo je povelo protiv Veleža sa 1:0 u posljednjoj ujedno i derbi utakmici 5. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je ofanzivno krenulo u meč, pa je Oliveira već u trećoj minuti imao šansu, potom je u sedmoj probao Kyeremeh, zatim je izblokiran Ziljkić, pa je isti igrač u 23. minuti pucao malo pored gola...

Sarajevo u prvom dijelu prvog poluvremena bolje, a onda je Velež počeo da reda šanse. Mlinarić je sa oko 30 metara zatresao prečku domaćeg gola, a ubrzo nakon toga još jedna dobra šansa za goste iz Mostara.

U 42. minuti sporna situacija, kada je lopta pogodila u ruku Beganovića nakon udarca Hrkaća, ali sudija se nije oglasio.

U 50. minuti Pršeš je pogriješio, zakasnio sa startom potom Zvonić, pa lopta dolazi do Renana Oliveire, koji je postigao svoj treći gol u Premijer ligi ove sezone.

Oglasi

Mogao je Velež veoma brzo izjednačiti, ali je Zvonić malo zakasnio nakon ubačaja iz kornera u 52. minuti.

Dojam je da je Velež zaslužio barem gol na Koševu s obzirom na sve prikazano, ali imaju gosti iz Mostara isuviše vremena da se vrate, dok će Sarajevo nastojati još jednim golom "zatvoriti" utakmicu.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Šahinović, Duraković, Oliveira, Kyeremeh, Jularadžija, Beganović, Soldo, Avramovski, Aničić, Buljubašić, Ziljkić

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Mlinarić, Haskić, Domić, Kadrić, Krajnc

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mrkva
Prvak Sarajevo ili Zrinjski. U Evropu jos Borac i Zeljo i mirna Bosna.
1 4
Drakula
Ko ce drugi
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi