Sjajna čestitka Sarajeva za 100. rođendan Željezničara pred novi gradski derbi

Bordo klub čestitao najvećem rivalu

Sjajna čestitka Sarajeva za 100. rođendan Željezničara pred novi gradski derbi

Endin Čaušević

FK Željezničar prije nekoliko dana proslavio je svoj 100. rođendan.

Navijači Željezničara su za vikend napravili nekoliko spektakularnih proslava, a šlag na tortu bio je sjajan vatromet u nedjelju naveče.

Plavi s Grbavice dobili su čestitke iz cijelog svijeta za svoj veliki jubilej, a na adresu kluba stigla je i čestitka najvećeg rivala Sarajeva.

Sarajevo i Željezničar upravo sutra igraju veliki gradski derbi na Koševu, a bordo klub je na odličan način odlučio da čestita 100. rođendan svom rivalu.

"Čestitamo vam 100. rođendan i očekujemo sportsko rivalstvo još barem 100! Kolektiv FK Sarajevo upućuje najiskrenije čestitke svom gradskom rivalu FK Željezničar povodom važnoj jubileja, 100. godišnjice postojanja.

U vremenu u kojem je teško istrajati u bilo čemu, čestitamo vam što ste uspjeli stotinu godina očuvati ideju koja je važan dio fudbalske historije grada i države. Bez rivalstva naša dva kluba ni najvažnija sporedna stvar na svijetu u Sarajevu ne bi imala posebnu čar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zato vas u sportskom duhu i želji za nadmetanjem pred vjernim navijačima čekamo u srijedu i nadamo se derbijima koji će biti praznik za oči ljubitelja fudbala još barem narednih 100 godina", navodi se u čestitki koje je Sarajevo poslalo Željezničaru.

Podsjećamo, sutrašnji sarajevski derbi igra se na stadionu Koševo sa početkom u 20:30 sati u okviru desetog kola Premijer lige BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eduard
E jeste ih i prozivali gdje je cestitka Sarajeva bla bla. Posrase se po svima lagano i gospodski! Zivjela oba kluba i vjeciti derbi!
23 4
Hordas_Aristotel
Tako i treba...prije svega GOSPODA!
20 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti