Hasanbegović govorio o Štiliću, dugovanjima, tužbama, mladim igračima: "Moramo imati strpljenja"

Predsjednik FK Željezničar se obratio na press konferenciji

Hasanbegović govorio o Štiliću, dugovanjima, tužbama, mladim igračima: "Moramo imati strpljenja"

Haris Zilić

U desetom kolu Premijer lige BiH derbi će odigrati gradski rivali Željezničar i Sarajevo.

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana press konferencija FK Željezničar povodom pomenutog derbija, a medijima se prvi obratio predsjednik kluba gospodin Nazif Hasanbegović.

"Čestitam još jednom rođendan našem kluub. Veliko hvala našim navijačima na svemu što su uradili. Klub nastavlja sa svojim aktivnostima. Želim se zahvaliti medijima koji su širom otvorili vrata da pokažemo ko je zapravo Željezničar", rekao je Hasanbegović i dodao:

"Naša lokomotiva nikada nije stala. Plava lokomotiva ide dalje. Proširen je Upravni odbor, Plavi voz ide dalje. Ovo je godina stabilizacije, preispitavanja kako je najbolje nastaviti. Trudimo se na svim poljima da pokažemo kako je naša lokomotiva sređena. Ne smijemo zaboraviti koliko smo strijepili na startu prvenstva. Naš klub trenutno ima ljude koji su spremni da pomognu ovom klubu."

Hasanbegović je još jednom izrazio zahvalnost svima.

"Naša vrata su otvorena. Željezničar je klub pun ljubavi. Sve aktvinosti su tu, investitori su tu, suzit ćemo krug. Još jednom da se zahvalim svima, vrata kluba su uvijek otvorena. Pred nama su važne utakmice, prvo ide derbi. Idemo zajedničkim snagama. Smanjili smo budžet, troškove, kako bi plaćali reprogram. Budućnost je okrenuta u dva pravca, a sponzori su najbitniiji. Sponzori neće doći ako nemamo dobar ambijent."

Oglasi

O rezultatima kluba?

"Mi se moramo boriti. Imamo svoju čast. Ne smijemo nikada više dozvoliti pitanje da li ćemo kasniti sa pripremama, početi. Mi redovno sve isplaćujemo, uključujući igrače, to je prvi korak prema stabilizaciji."

O investitorima?

"Mi pravimo četverogodišnju strategiju. Strpljenje je nešto što trebamo imati. Imamo kvalitetne ljude oko kluba, tako kad investitor donese svoju odluku, najvažnije je osigurati vrijednost našeg imena. 100 godina je iza nas i ne smijemo gubiti na vrijednosti. Pokušat ćemo sve ubrzati."

Obaveze kluba, tužbe?

Oglasi

"Svjesni smo da postoji dosta obaveza iz ranijeg perioda. Postoje opasnosti koje nas vrebaju. Željezničar je imao svoje dobavljače među prijateljima i nismo nikada negirali ništa. Nailazimo na razumjevanje onih prema kojim imamo obaveze. Nemamo novih tužbi, sve pokušavamo dogovorom riješiti."

O omladinskom pogonu? Gasal, Duraković i njihov status?

"Prioritet je da imamo što više igrača koji su prošli našu školu. Oni su naša budućnost i ono o čemu razmišljamo. Žao mi je što o tim momcima govorimo da su roba koju moramo prodavati to je ružno. Mi isplaćuejmo dugovanja prema svim igračima. Moj primarni cilj je da uspostavim organizaciju, stručni štan ima našu podršku."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Status Semira Štilića?

"Obaveza pregovora je obaveza Upravnog odbora. Imao sam sa Semirom dosta razgovora. Iskren sam prema njemu. Jedan dan smo blizu, jedan dan vrlo daleko od dogovora. Moramo napraviti dogovore koje čine i klub i Semira sretnim."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan tz
Stabilizacija kao kod nas u slobodi 10 godine stabiliziralo se sa 500k godišnje .to se zove PREŽIVLJAVANJE. Ista je matrica
6 0
Matic
Kakvo prodavanje magle! Fuj gade smrdljivi
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti