I nakon dodatnog broja ulaznica u Željezničaru nezadovoljni

Ekspresno se oglasili na Facebooku

I nakon dodatnog broja ulaznica u Željezničaru nezadovoljni

Endin Čaušević

Kao što je SportSport.ba objavio navijačima Željezničara pripalo je dodatnih 375 ulaznica za večerašnji derbi na Koševu protiv Sarajeva nakon što je Takmičarska komisija donijela odluku da se gostima da dodatni broj ulaznica. No, na Grbavici nisu zadovoljni ishodom, a klub se ponovo oglasio.

Prvobitno je navijačima Željezničara za večerašnji derbi na Koševu pripalo 1825 ulaznica, a klub se žalio na takvu odluku i Takmičarska komisija je tu žalbu uložila.

Donesena je odluka da FK Sarajevo mora poslati gostima dodatni paket ulaznica, a kako smo objavili gostima je pripalo dodatnih 375 ulaznica za južnu tribinu.

Međutim, iz FK Željezničar su pokazali jasno nezadovoljstvo takvom odlukom i oglasili su se saopštenjem na zvaničnoj Facebook stranici.

Također, poručili su da će odluka FK Sarajevo za posljedicu imati da Željezničar više neće davati više od 5% ulaznica za gostujuće navijače kada se gradski derbi bude igrao na Grbavici.

Oglasi

"FK Željezničar obavještava navijače da je prodato 1.825 ulaznica, te da je u toku prodaja dodatnih 375 ulaznica.

Takmičarska komisija NS/FS BiH jučer je donijela odluku da je FK Sarajevo obavezan dostaviti dodatni kontigent ulaznica za južnu tribinu, a sve u skladu sa Članom 11 Pravilnika o bezbjednosti.

FK Sarajevo je dostavio dodatnih 375 ulaznica za južnu tribinu, a prodaja se vrši na Stadionu Grbavica.

Ovakva odluka FK Sarajevo nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika i njihov način postupanja će za posljedicu imati to da FK Željezničar više neće davati više od 5% za gostujuće navijače u narednim derbijima", navodi se u saopštenju Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar obavještava navijače da je prodato 1.825 ulaznica, te da je u toku prodaja dodatnih 375...

Posted by FK Željezničar on Friday, May 12, 2023

Večerašnji derbi Sarajeva i Željezničara u okviru 31. kola Premijer lige igra se od 20 sati na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1658611289
Ja vam ne bih dao ni 200 karata ukupno ****a seljačka. Uglavnom hadžići, Ilijaš to im je struktura navijačka. Cijela Baščaršija za Sarajevo navija naravno !!
4 5
Rehica
5% od 34630= 1731.5 nezz šta hoće kone sa Ljuba Aličić stadiona
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi