Sarajevo dostavilo Željezničaru novi paket ulaznica za derbi

Igraju večeras na Koševu

Sarajevo dostavilo Željezničaru novi paket ulaznica za derbi · Saznajemo

Endin Čaušević

Sarajevo i Željezničar igraju večeras na Koševu veliki gradski derbi u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gosti su pred ovaj susret tražili veći broj ulaznica za svoje navijače što su na kraju i dobili nakon odluke Takmičarske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, prema prvobitnom planu navijačima Željezničara pripalo je 1825 ulaznica, ali nakon toga klub s Grbavice je uložio žalbu i tražio veći broj od toga.

Kako smo jučer objavili Takmičarska komisija naložila je FK Sarajevo da se navijačima Željezničara omogući dodatni broj ulaznica za večerašnji gradski derbi.

Iz FK Željezničar potvrdili su nam jutros da je klub dobio veči broj ulaznica, te da se radi o 375 dodatnih karata za večerašnju utakmicu na Koševu.

Plavi su se pozvali na član 11 Pravilinka o bezbjednosti kada su uložili žalbu i zatražili veći broj ulaznica, a na kraju Takmičarska komisija im je žalbu uvažila.

"Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta", navodi se, između ostalog, u članu 11.

Oglasi

Treba istaći da se cijene ulaznica kreću od 5 KM za članove FK Sarajevo, do 10 KM za one koji nisu aktivni članovi bordo kluba.

Glavni sudija večerašnjeg gradskog derbija će biti Irfan Peljto, a njegovi pomoćnici su Emir Zahiragić i Senad Ibrišimbegović. Četvrti sudija će biti Benjamin Deljković.

Sarajevo i Željezničar u dosadašnjem dijelu sezone već su odigrali dvije utakmice, a zanimljivo da u tim mečevima nije bilo pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom susretu koji se igrao na Grbavici krajem avgusta prošle godine rezultat je bio 2:2, dok prije dva mjeseca u okršaju Sarajeva i Želje u Trening centru NSBiH u Zenici nije bilo golova.

Podsjećamo, veliki derbi Sarajeva i Željezničara počinje večeras u 20 sati na stadionu Koševo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Hebo ovo nekada na kosevu samo Manijaka dolazilo pun jug i pola zapada cc 10000 navijaca ako ne o vise danas bas nema zajedno toliko,sve zarad nesposobnih uprava i licnih interesa a kosevo ce danas zjapit prazno,iduci derbi na grbavici za HZ 5% kapaciteta kada se obije tampon ulzona to je nekih 500-600 ulaznica bruka i sramota sta uradise od derbija!
2 0
Hadzija123
Vec po ko zna koji put dokaz da se sportom bave ljudi koji nemaju blago receneo veze sta je sport
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi