Sarajevski drugoligaš na Skupštini promijenio ime

Zanimljiv potez

Sarajevski drugoligaš na Skupštini promijenio ime

S. Mlaćo

Nakon što nisu u prošloj sezoni izborili opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH, nogometaši Bosna Seme narednu sezonu će nastupati u Drugoj ligi FBiH grupa Centar.

Ipak, ovaj klub će od naredne sezone nositi ime Bosna Union, a ta odluka donesena je na Skupštini kluba.

"Skupština kluba je napravila detaljnu analizu prošle sezone te je između ostalog donijela odluku o promjeni naziva kluba. Potreba za ovom odlukom proizašla je iz niza okolnosti koje su u proteklom periodu u mnogome uzrokovale različite vrste poteškoća u radu i napretku Udruzenja. Osim toga, naziv Bosna Union, koji predstavlja priču o zajedništvu, je jedan od osnovnih postulata našeg daljnjeg razvoja", istakli su iz ovog kluba.

"Naredni koraci koji nas očekuju je reorganizacija Skupštine i Uprave kluba, kao i usaglašavanje novih pravilnika koji ce omogučiti što bolje uslove igračima i uposlenicima u našem kolektivu.

Ovom prilikom pozivamo sve one koji su zainteresovani za rad u klubu i njegovo napredovanje da nam se pridruže.Na kraju se želimo zahvaliti institucijama Bosna Sema koje su u periodu stvaranja kluba pružile veliku podršku, te pomogle u postavljanju temelja ovog udruženja", poručili si iz sarajevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Istaknuto je da sloga kluba i dalje ostaje isti, a on glasi: Budite dio velike priče, koja se nastavlja!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti