Sarajevu sudi čovjek koji je donio najgoru odluku u historiji fudbala

Najmlađi i najgori sudija Premier lige?

Sarajevu sudi čovjek koji je donio najgoru odluku u historiji fudbala

Sarajevo će nakon velikog podviga i 2:2 u Reggio Emiliji u četvrtak na Koševu ugostiti Atalantu u revanš meču 2. pretkola Lige Evrope.

UEFA je odredila arbitre za ovaj susret, pa će tako na Koševu pravdu dijeliti Britanci. Glavni sudija će biri Stuart Attwell, dok će njegovi pomoćnici biti Edward Smart i Daniel Cook. Čevtri sudija će biti Kevin Friend.

Upravo Stuart Attwell ima izuzetno zanimljiv CV na Otoku. Ovaj arbitar je 2008. godine sa 25 godina starosti postao najmlađi glavni sudija u Premier ligi kada je odsudio meč Blackburna i Hull Cityja.

Ipak najmlađeg premierligaškog sudiju su ubrzo mnogi prozvali i najgorim arbitrom koji je sudio u elitnom rangu engleskog fudbala.

Nakon velikog broja kardinalnih grešaka Attwell je 2012. godine uklonjen sa liste sudija Premier lige, a svakako najveća u njegovoj karijeri je bio "fantomski gol" sa susreta Watforda i Readinga na Vicarage Road.

Bio je to meč Championshipa, a Attwell je za jednu loptu koja je išla podaleko od gola nekako zaključio da je prešla gol liniju, te je dosudio gol za Reading iako apsolutno nikome ništa nije bilo jasno.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Stephen Hunt, čiji je Reading profitirao od Attwellove odluke, je nakon utakmice poručio da je to "vjerovatno najgora odluka koju je ikada vidio u fudbalu".

Attwell je nastavio nizati greške, dodijeljivao je nepostojeće crvene kartone, priznavao golove koji nisu smjeli biti priznati i na kraju ostao bez statusa premierligaškog sudije. Tri godine kasnije, Attwell je ipak vraćen na listu sudija za Premier ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bob Paisley
...ocito da ga nisu slucajno delegirali bas za ovu utakmicu...poslali su ga da pogura ako zatreba Atalanti,svira koji penal,prizna gol postignut iz offsidea ili iskljuci kojeg igraca Sarajeva...obicno nadju nekog ovakvog da odradi prljavi posao...lose nam se pise imam osjecaj...
48 9
Bhf
On je nanijetio da bude gol,a to sto lopta nije usla i mrezu to nije njegov problem
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi