Sarajevu teško gostovanje u najgorem trenutku

Danas tri meča četvrtog kola Premijer lige

Sarajevu teško gostovanje u najgorem trenutku

E. Škorić

Tri meča četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegvine igraju se danas, a fokus je na duel u Kaknju.

Mladost je jedna ekipa sa stopostotnim učinkom nakon tri kola, te je ostvarila pobjede nad Željom, Borcem i Vitezom, dok će nastavak serije tražiti večeras u Kaknju protiv ekipe Sarajeva.

Obično bordo tim dolazi kao favorit u goste Mladosti, no ovaj put situacija je drugačija. Mladost Edisa Mulalića igra lijepo, efikasno, bez obzira na promjene u igračkom kadru, dok je Sarajevo u krizi sa samo tri osvojena boda u prva  tri kola.

Naravno, kriza Sarajeva mogla bi da bude mač s dvije oštrice. Možda se bordo momci večeras probude i naprave dobar rezultat, a možda podlegnu pod još jednim velikim teretom na leđima. Na stručnom štabu je da pokuša pripremiti igrače na psihološkom planu, a s novim porazom uslijedio bi još jedan ogroman val nezadovoljstva na Koševu.

Domaći poraz od GOŠK-a bio je pravi hladan tuš, treći poraz u četiri meča mogla bi biti kap koja preliva čašu. Stoga, Sarajevo nema pravo na kiks i u Kaknju, bez obzira na težinu rivala, mora pokazati pravo lice. Hoće li uspjeti u tome, vidjet ćemo večeras od 17:30 sati.

''Želimo što prije pronaći izlaz iz rezultatske krize i sigurno je da će to biti vrlo teško, na zahtjevnom gostovanju koje je pred nama. Ekipa Mladosti je uvezala tri pobjede, nalaze se na prvom mjestu, ali mislim da imamo kvaliteta i da ćemo ući u sam susret sa velikim angažmanom, kako bi ostvarili pozitivan rezultat, koji bi nam sigurno dao vjetar u leđa i dozu samopouzdanja za naredne utakmice'', rekao je trener Sarajeva Senad Repuh. 

Za Sarajevo će igrati i Miloš Stanojević , koji je nedavno stigao u klub i stekao je pravo nastupa.  

U Zenici Čelik dočekuje Radnik i ovo je prilika da (konačno) crveno-crni osvoje prvi bod. Veliko nezadovoljstvo iskazao je trener Kemal Hafizović na press konferenciji, imao je dosta kritika na račun svojihi igrača, te je najavio i odlazak s klupe ukoliko dođe do novog poraza.

A novi poraz bi Zeničane zakovao za dno, bio bi to četvrti uzastopni. Gol-razlika 0:8 najbolje oslikava situaciju na Bilinom Polju, a meč protiv Radnika dat će odgovore na mnoga pitanja. Kojih je, ruku na srce, jako puno...

„Znamo sve o Radniku, oni su u top formi, nemaju poraza u prva tri kola i to govori o njihovoj kvaliteti. Imaju širok izbor igrača, ali i mi smo sada bolji nego u prva tri kola. Vraća nam se Salčinović, koji može na svježinu dosta toga uraditi jer nije obavio pripreme. Siguran sam da ćemo biti bolji nego u prethodnim utakmicama, nadam se i boljoj igri. Mogu obećati da ćemo biti puno bolji, da ćemo pokušati doći do pozitivnog rezultata. Igrali smo u proteklim utakmicama bunker, nismo imali izbora, sada imamo Kazazića i Salčinovića u rosteru, to je već druga priča. Kada je u pitanju Mahmutović, on nije registrovan, svi su se angažovali oko njegovog certifikata čak i Duško Bajević je pokušao pomoći, ali nismo uspjeli. Kada je u pitanju Hadžikadunić, njemu očito treba još godina dana da se navikne na sve ovo, čekam ga evo kao lanjski snijeg“, kazao je trener Čelika Kemal Hafizović.

Za razliku od Čelika, Radniku ide dosta dobro i u novoj sezoni, pa tim iz Bijeljine ima sedam bodova nakon tri kola. Upisao je Radnik pobjede nad Slobodom i Zrinjskim, a remizirao je protiv Krupe.

U Gabeli mali hercegovački derbi odigrat će GOŠK i Široki Brijeg. Gabeljani su imali dva uvodna poraza po ulasku u Premijer ligu, a onda su šokirali Sarajevo na Koševu, pa stoga s puno optimizma dočekuju Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Široki je na šest bodova poslije tri kola. Bio je siguran protiv Slobode i Čelika, dok je u 2. kolu u Mostaru poražen od Zrinjskog. Sa šest datih golova Široki je druga najefikasnija ekipa u ligi nakon tri kola i sastav Gorana Sablića najavljuje pobjedu u Gabeli.

Susret u Zenici igra se od 16:30 sati, dok će sat kasnije početi dueli u Gabeli i u Kaknju. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi