Sarajke najbolje u Banja Luci

Sarajke najbolje u Banja Luci

O. Lekić

Nogometašice Ženskog nogometnog kluba “SFK 2000” Sarajevo, nakon pobjeda na međunarodnim nogometnim turnirima u Zagrebu i Zenici, nižu nove uspjehe.

Na jučer završenom malonogometnom turniru za seniorke u Banjoj Luci, koji organizira ŽFK „Borac“ Banja Luka pod nazivom „Borik 2011“, ponovno su potvrdile svoj neosporni primat na domaćoj i regionalnoj sceni. Pobijedivši Čelik s 3:0, Borac II s 5:0, Nikšić iz Crne Gore s 3:0, Mitnicu iz Hrvatske s 4:2, te odigravši finale s LASK Lazarevcem iz Srbije s 1:0, zasluženo su zabilježile još jedan značajan uspjeh.

Za najboljeg strijelca turnira proglašena je Amela Kršo, a za najbolju golmanicu Merima Pašalić. I ova pojedinačna kao i kolektivna priznanja pokazuju da SFK 2000 Sarajevo raspolaže vrijednim i talentiranim nogometašicama koje nižu sve same uspjehe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.