Sarajlija Bodul ostavio bečku Austriju bez Evrope

Sarajlija Bodul ostavio bečku Austriju bez Evrope

Midhat Šljivak

Utakmicama posljednjeg 36. kola danas je okončano prvenstvo u austrijskoj Bundesligi.

Već ranije je bilo poznato da je Salzburg novi prvak, te da će Rapid iz Beča u Evropsku ligu, a danas je to takmičenje obezbijedila i ekipa Admire.

Iako je Admira poražena sa 2:0 kod prvaka Salzburga u njihovu korist je išao rezultat iz Graza gdje je ekipa Šturma savladala Austriju iz Beča sa 3:1, te ih je tako ostavio bez nastupa u Evropi. Linz je odveo Austriju u vodstvou 22. minuti, da bi nastavak susreta potpuno pripao ekipi Šturma. Sarajlija Sarko Bodul je golovima u 67. i 86. minuti preokrenuo rezultat na 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio Ehrenreich u 92. minuti.

U drugu ligu je ispala ekipa Kapfenberga.

Rezultati 36. kola:

Mattersburg - Kapfenberg 2:0
Rapid Beč - Innsbruck 2:0
Reid - Neustadt 2:2
Salzburg - Admira 2:0
Šturm - Austrija Beč 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.