Sarajlija Radonjić kandidat za generalnog sekretara FIBA

Sarajlija Radonjić kandidat za generalnog sekretara FIBA

Sarajlija Goran Radonjić jedan je od četiri kandidata za izbor generalnog sekretara FIBA Europe.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, član najužeg rukovodstva Svjetske košarkaške federacije FIBE i predsjednik Svjetske komisije za takmičenje, Mirsad Đonlagić, u nedjelju je Munchenu prisustvovao sastanku odbora ove organizacije na kojem su teme bile izbor generalnog sekretara FIBA Evrope i problematika vezana za organizaciju Evropskog prvenstva 2013. godine u Sloveniji. 

"Ono što je posebno bilo intersantno bio je izbor generalnog sekretara FIBA Evrope, jer se među četvericom kandidata nalazi i Sarajija Goran Radonjić. Zanimljivost je da je on jedini kandidat dva saveza - BiH i Francuske, u kojem trenutno obavlja značajne funkcije", kazao je Đonlagić.

Po njegovim riječima konačna odluka o izboru generalnog sekretara FIBA Evrope bit će donesana na sljedećem sastanku boarda za četiri sedmice.

Kada je u pitanju organizacija EP 2013. godine, Đonlagić je naglasio da je u Sloveniji u međuvremenu nastala ekonomska kriza, zbog čega je trenutno svaka mogućnost otvorena o pitanju organizacije.   
 
"Slovenija je  potpisala sporzaum s FIBA Evrope da će alimentirati potrebna sredstava u iznosu 6,5 miliona eura, međutim, u toj zemlji je nastupila kriza, što je dosta zakomliciralo  situaciju. Jučer smo rasravljali o  tome i donesena je odluka da se još smatra da je organizacija EP u Sloveniji, ali da se moraju obaviti dodatne konsultacije i razgovori s Vladom da se ti ugovori ispoštuju, kazao je Đonlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti