Šaranović dvostruki strijelac

Prijateljski susret

Šaranović dvostruki strijelac

Adnan Beganović

Sedam dana prije početka prvenstva, fudbaleri Zadra odigrali su generalku protiv niželigaša Jadrana iz Kaštel Sućurca i ubilježili sigurnu pobjedu rezultatom 3:0, a dvostruki strijelac bio je naš internacionalac Edin Šaranović.

Ova utakmica poslužila je struci na čelu sa Daliborom Zebićem da otkloni sve dvojbe pred premijerni nastup u novom prvenstvu, koje Zadrani otvaraju utakmicom sa vinkovačkom Cibalijom.

Sve do 40. minute niželigaš iz Kaštel Sućurca dobro se držao, a onda Šaranović u samo 3 minute postiže dva pogotka i rješava pitanje pobjednika. Treći gol za Zadar postigao je Ivan Čurjurić u 73. minuti susreta.

Veoma bitno je istaći da su se pored Šaranovića od prve minute susreta u dresu Zadra našli Terkeš i Alimanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.