Šarić (15) danas potpisuje za Zagreb?
Foto: Sportske Novosti

Čudo od djeteta

Šarić (15) danas potpisuje za Zagreb?

Edmir Škorić

Tek mu je 15 godina i već ga se povezuje sa španskim klubovima, no talentovani Dario Šarić, ipak, ne želi na Pirineje i karijeru će, kako sada stvari stoje, nastaviti u Zagrebu.

202 centimetra visoki Dario Šarić čitavo ljeto povezivao se sa odlaskom u španski Caja Laboral (bivša Tau Ceramica) koja je, po pisanju hrvatskih medija, bila spremna za "čudo od djeteta" platiti 3 miliona eura.

No, mladi perspektivni košarkaš odlučio se ne otići na Pirineje, te ostati u Hrvatskoj. Tako bi Dario u društvu svog oca Predraga već danas trebao potpisati trogodišnji ugovor sa Zagrebom (uz mogućnost produživanja za još pet godina).

Zagreb će Šarića dovesti iz Šibenika koji je, očito željan da 15-godišnjak napravi veliku minutažu, odlučio ne prodati u Španiju. Njegov novi klub igrat će ove sezone sa ostalim klubovima iz regiona u okviru Regionalne lige, pa će klinac biti u mogućnosti da pokaže svoju kvalitetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.