Šarić će braniti za Katar na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Uskoro će završiti papirologiju

Šarić će braniti za Katar na Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Golman Barcelone Danijel Šarić branit će za Katar na nadolazećem Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Šarić je 2010. godine pristao braniti za Bosnu i Hercegovinu ispred Srbije, no nakon sedam utakmica više nije nosio dres naše zemlje.

U ovoj sedmici bi Šarić trebao završiti papirologiju u vezi sa novom, drugom promjenom sportksog državljanstva i očekuje se da bude veliko pojačanje za Katar za SP 2015. godine, koje će se održati upravo u toj zemlji.

Šarić je samo jedan u nizu sjajnih rukometaša iz Evrope koji će braniti boje katarske selekcije. Tu su i Crnogorac Goran Stojanov, zatim Raphael Kapot, Španac Borja Fernandes. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.