Šarić: Cilj je SP ili EP

Pripreme za kvalifikacije

Šarić: Cilj je SP ili EP

Adnan Beganović

Povodom prijateljskih utakmica rukometne reprezentacije BiH s Crnom Gorom u hotelu „Sarajevo“ održan je press na kojem su se novinarima obratili direktor reprezentacije, stručni štab, te Mirsad Terzić, Adnan Harmandić i Danijel Šarić.

„Okupili smo se jučer i mogu reći da je atmosfera sjajna. Igrači rade sa dosta entuzijazma, profesionalno ispunjavaju sve svoje obaveze pa nema razloga da budemo nezadovoljni“, rekao je pomočni trener reprezentacije Emir Junuzović, dok je trener golmana Vlado Šola istakao:

„Meni je veliko zadovoljstvo i čast što sam priključen radu s reprezentativnim golmanima. Momci fantastično rade i mislim da ću ja ovdje imati najmanje posla. Uslovi za rad su fenomenalni pa zbog toga Rukometni savez zaslužuje sve čestitke“.

Od utakmica s Crnom Gorom naša reprezentacija dobit će i novog kapitena, a čast da nosi kapitensku traku pripala je Mirsadu Terziću.

„Ja se prije svega želim zahvaliti stručnom štabu na tome što su mi dodijelili kapitensku traku i jako sam ponosan na to. Ove mini pripreme dolaze u pravo vrijeme i na nama je da ih iskoristimo na pravi način. Malo sam tužan što nismo svi na okupu, Prce i Panić zbog povreda, a neki zbog već poznatih stvari (op.a. Obradović pošteđen priprema od strane selektora, Doborcu Bosna nije dozvolila dolazak).“

Adnan Harmandić istakao je da je došlo do malog osvježavanja igračkog kadra i da će vrijeme pokazati koliko reprezentacija može, a da je on lično veliki optimist, dok je novo lice u našoj selekciji, golman Barcelone Danijel Šarić rekao:

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje, primljen sam fantastično i to je ono što me raduje. Očekuje nas ozbiljan posao i mislim da možemo doći do cilja, a on se zove Svjetsko ili Evropsko prvenstvo.“

Obje utakmice igrat će se u Zetri (srijeda u 20 sati i 15 minuta, četvrtak u 15 sati i 30 minuta), a Rukometni savez BiH u saradnji sa svojim sponzorima obezbjedio je besplatan ulaz na obje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.