Sarić: Na dobrom smo putu

Prvotimac Sarajeva za SportSport.ba

Sarić: Na dobrom smo putu

E. Škorić

Elvis Sarić, stigao je u ljetnom prelaznom roku u redove Fudbalskog kluba Sarajevo iz tuzlanske Slobode. 

Svojim dobrim nastupima na prvim prijateljskim utakmicama ovaj svestrani veznjak nagoviještava da bi mogao biti itekako važna karika u igri koševskog premijerligaša u sezoni 2016/17.

U razgovoru za Sportsport.ba, Sarić se dotakao nekoliko tema, a na početku, željeli smo znati kako je prošao proces privikavanja na novi klub, saigrače, grad…

“Sve je u najboljem redu. Svi iz kluba su me prihvatili na najbolji mogući način i za sada, mogu reći da sve ide po planu”, kazao je Sarić za SportSport.ba.

Bordo klub se nalazi na pripremama u Sloveniji, gdje su jučer savladali Zagreb, rezultatom 3:1. Upravo je Sarić postigao treći gol na utakmici.

“Vjerujem da ćemo se dobro spremiti za početak prvenstva. Zbog toga smo i došli ovdje, da naporno radimo i da postanemo još bolji kolektiv.”, rekao je Sarić, dodavši:

“Što se tiče utakmice, bitno je istaći da smo još uvijek u fazi uigravanja i svaka nova utakmica pokaže nešto novo. Smatram da do sada ide kako treba i na dobrom smo putu.”

Fudbaleri Sarajeva odigrati će veliki broj utakmica na pripremama. Pored nešto slabijih protivnika, poput Vratnika i Novog Grada u glavnom gradu BiH, izabranici Almira Hurtića u Sloveniji imaju izuzetno jake protivnike, poput ruskih klubova Spartak, Krasnodar, domaći Maribor…

“Sigurno je jako dobro što imamo priliku da igramo kvalitetne utakmice na pripremama. Klubovi poput Spatraka i Krasnodara su izvrsne provjere jer se nalaze u vrhu ruskog nogometa. To su ekipe koje kažnjavaju svaku grešku, zahtjevaju veću koncentraciju i dobro će nam poslužiti te utakmice za uigravanje.”, kazao je Sarić.

Na kraju razgovara, upitali smo Sarića za njegova očekivanja o prvoj utakmici sezone, kada će Sarajevo gostovati Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Još je rano za bilo kakve prognoze. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, ali smo sada isključivo fokusirani da se pripremimo što bolje. Napornim radom na svakom treningu nadam se da ćemo uspjeti u tome.”, zaključio je Sarić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi