Šarić otkrio zašto brani za Katar
Foto: EPA

Oglasio se Danijel Šarić

Šarić otkrio zašto brani za Katar

Midhat Šljivak

Golman rukometne reprezentacije Katara, Danijel Šarić, otkrio je zbog čega je prihvatio ponudu ove selekcije.

Velika se prašina digla oko selekcije Katara. Ova reprezentacija je bez ijednog igrača rođenog u ovoj zemlji stigla do srebra na Svjetskom prvenstvu, a jedan od onih koji je osvojio medalju je i nekadašnji golman reprezentacije BiH, Danijel Šarić.

Otkrio je u intervjuu za Glas Srpske i zašto se odlučio za Katar.

"Sa klubovima sam osvojio puno medalja i trofeja, ali velika rupa bila je reprezentacija. Kada sam igrao za Jugoslaviju, pa kasnije i BiH, san mi je bio da osvojim medalju na velikom takmičenju", govori Šarić, te dodaje:

"U jednom trenutku sam bio skinut sa liste jugoslovenske reprezentacije za Olimpijske igre u Sydneyu, a godinu dana kasnije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj kada su momci došli u bronze. Onda sam sebi zacrtao cilj da ću prije ili kasnije osvojiti medalju sa reprezentacijom. Iz tog razloga sam prihvatio braniti za Katar. Također, želio sam da sebe da što bolje prezentujem. Za mene je ovo jedan od najvećih uspjeha zajedno sa osvajanjem Lige prvaka. Sa ovom medaljom polako zatvaram medalja. To su mi dva najveća sportske dostignuća“, rekao je Šarić za Glas Srpske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.