Šarić ponovo neće igrati za BiH

"Idealna prilika za definitivan oproštaj od bh. dresa"

Šarić ponovo neće igrati za BiH

M. Skaka

Na spisku rukometne reprezentacije BiH za kvalifikacije za SP Katar 2015 ponovo se našlo ime golmana Barcelone, Danijela Šarića, ali već danas Šarić je obio svaku mogućnost da se pojavi na pripremama.

"Vidio sam spisak koji je objavljen i u prvom trenutku bio sretan jer sam na njemu. Međutim, nakon razgovora sa klubom i svojom porodicom, odlučio sam da i ovaj put ipak ostanem po strani iz razloga što smatram da više nisam u mogućnosti dati svoj maksimum.", kazao je Šarić.

"Ugovor sa Barcelonom me veže na još dvije godine, a opterećen sam i godinama. Na spisku sam vidio kako reprezentacija BiH ima strašan potencijal i bilo bi možda sebično od mene kada bih uzimao mjesto nekome ko može dati mnogo više i trajati duže."

"Reprezentaciji ću uvijek biti na raspolaganju, ali ovaj put, nažalost, ne kao igrač, već kao čovjek koji može mnogo više dati u nekoj savjetodavnoj ulozi.", pojasnio je golman Barcelone dokle seže njegova spremnost da pomogne Bosni i Hercegovini u predstojećim kvalifikacijama.

"Iskreno mi je žao, što ne mogu odgovoriti pozivu selektora Markovića. Poželio bih mu sreću u kvalifikacijama, sa željom da izbori baraž i da bh. rukomet vrati na mjesto kojemu pripada. Omladinske selekcije naše države pokazale su da potencijal postoji i možda je ovo idealna prilika za smjenu generacija i moj definitivan oproštaj od aktivnog igranja u dresu bh. tima".

Golman Barcelone ipak tvrdi da njegovo srce kuca za Bosnu i Hercegovinu istim žarom kao i ranijih godina, pa zato ne čudi da je obećao da će kvalifikacije pratiti sa tribina. 

"Uvijek sam bio spreman pomoći i sada sam, ali kao što rekoh, u razgovoru sa porodicom odlučio sam se maksimalno posvetiti njima, ali i obavezama u klubu. Obećavam da ću biti jedan od najvatrenijih navijača sa tribina, ali i ovaj put kvalifikacije će proći bez mene."

Iako već godinama izbjegava reprezentativne obaveze, Šarić kaže da ne postoji nikakav sukob sa selektorom ili nadležnim iz saveza. Iako je i ranije više puta otkazao svoj nastup za Bosnu i Hercegovinu, sada se Sarić ne osjeća spremnim kao predhodnih godina. Ranijih godina osjećao se dobro, ali je imao privatnih obaveza, baš šteta što upravo ove godine kada nema nikakvih drugih problema ovaj sjajni golman osjeća da ga stižu godine.

"I na kraju, htio bih poručiti, da moja odluka o otkazivanju dolaska, nema veze sa izmišljenim pričama o sukobu sa selektorom ili bilo s kim iz Saveza, što vam i oni mogu posvjedočiti. Problem je samo što se ne osjećam kao prije nekoliko godina. Uostalom, i u klubu su moji nastupi reducirani, a ugovor koji imam moram odraditi do kraja i onda polako razmišljati o kraju karijere, u kojoj sam napravio mnogo, a jedan od bitnijih trenutaka, kojeg ću se uvijek sa ponosom sjećati, jeste i moj nastup u dresu BiH.", zaključio je Danijel Šarić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti