Sarkozy traži riješenje u slučaju Anelka

Predsjednik Francuske spašava stvar

Sarkozy traži riješenje u slučaju Anelka

Fudbalska reprezentacija Francuske nalazi se pred raspadom, nakon što je iz Južne Afrike protjeran napadač Nicolas Anelka nakon sukoba sa selektorom Raymondom Domenechom.

Napadač Chelseaja je vulgarnim uvredama napao Domeneche u poluvremenu utakmice protiv Meksika u 2. kolu grupe A. Domenech ga je ostavio u svlačionici, a Tricolori su na kraju poraženi 2:0 i ostali su im minimalni izgledi da će uhvatiti drugi krug.

U cijelu priču se potom uključio i predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy, koji je naradeio ministrici za sport u Vladi Francuske Roselyne Bachelot da se sastane sa vinovnicima sukoba.

"Pozivam sve uključene u ovu situaciju na dostojanstvo i odgovornost. Još nije vrijeme za disciplinske mjere, ali to će vrijeme doći vrlo brzo", poručila je ministrica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.