Sarri: Juve je favorit za osvajanje Lige prvaka? Nemojte se šaliti

Trener Stare dame

Sarri: Juve je favorit za osvajanje Lige prvaka? Nemojte se šaliti

Ekipa Juventusa večeras započinje svoj put u knock-out fazi Lige šampiona. 

Rival Staroj dami u osmini finala bit će Lyon, a prvi meč igra se večeras u Francuskoj.

Novinari su tim povodom upitali Maurizija Sarrija da prokomentariše riječi Lea Messija i Jurgena Kloppa koji kažu da je Juventusa jedan od prvih favorita za titulu.

"Mislim da se šale", kaže Sarri pa dodaje: "Mi smo jedan od najjačih timova u tamičenju, ali postoje i jače ekipe u Evropi od nas u ovom momentu. Osim toga, tu je barem 10 ekipa kojima je primarni cilj da do kraja sezone osvoje Ligu prvaka."

"Mi spadamo u tu grupu, ali za razliku od trofeja u Italiji kojeg smo dužni osvojiti, Liga prvaka je više san nego cilj", kaže Sarri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On poručuje da postoji mnogo ekipa koje finansijski stoje bolje od Juventusa.

"Juventus nije dužan osvojiti Ligu prvaka, jer postoje finansijski jači klubovi, koji imaju više prihoda, tako da je naš jedini pritisak da pokušamo i pokušat ćemo", kaže Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bvbklop
Ti si nula trener covjece dragi
3 1
Maestro
Sa ovim trenerom oni nisu favoriti ni za skudeto trener bez autoriteta i neke posebne vizije
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi