Saša Đorđević preuzeo klupu Srbije

Saša Đorđević preuzeo klupu Srbije

Midhat Šljivak

Legendarni košarkaš Aleksandar Saša Đorđević novi je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Đorđević na klupu naših susjeda dolazi umjesto iskusnog stručnjaka Dušana Ivkovića, koji je napustio selektorsko mjesto nakon Eurobasketa u Sloveniji.

Saša Đorđević je u svojoj relativno kratkoj trenerskoj karijeri vodio italijanske ekipe Milana i Trevisa, a selekciju Srbije će 46-godišnji stručnjak predvoditi na Svjetskom prvenstvu u Španiji narednog ljeta.

U igračkoj karijeri Đorđević je nosio dres nekoliko velikana evropske košarke, a 1992. godine je njegova trojka u posljednjim sekundama donijela Partizanu titulu prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti