Stuttgart prihvatio ponudu od 25 miliona eura: Sašu Kalajdžića sati dijele od Premier lige

Transferi

Stuttgart prihvatio ponudu od 25 miliona eura: Sašu Kalajdžića sati dijele od Premier lige

E. Škorić

Austrijski reprezentativac i naapdač Stuttgarta Saša Kalajdžić na pragu je prelaska u Wolverhampton.

Iako ga je nedavno želio Manchester United, mladi napadač sada je jako blizu da potpiše za Wolverhampton.

The Athletic i Sky Sports u ponedjeljak su objavili da je Austrijanac postigao dogovor sa Vukovima, a trenutno se klubovi dogovaraju oko visine odštete. Vjeruje se da će posao biti zaključen ubzro i da će Stuttgartu pripasti 25 miliona eura od prodaje igrača.

Saša ima 15 nastupa za austrijsku reprezentaciju za koju je postigao četiri gola. Stuttgart nije imao previše izbora jer je igraču narednog ljeta isticao ugovor, pa su jasno htjeli da barem zarade od njegovog odlaska.

Ovaj dva metra visoki napadač je u dresu popularnih Švaba postigao 24 gola na 60 utakmica, a povezivao se ovog ljeta i sa vodećim njemačkim klubovima kao što su Bayern i Borussia Dortmund.

Wolvesi su novu premierligašku sezonu započeli dosta slabo, osvojili su samo jedan bod na tri utakmice, pa je dovođenje centarfora bio jedan od prioriteta do kraja prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, izvjesno je da će klub ostati bez Pedra Neta, ofanzivca koji je sve bliže odlasku u Arsenal.

Na Molineuxu su doveli dva Portugalca ovog ljeta. Pvo je potpisao Matheus Nunes iz Sportinga za 45 miliona eura, a potom i Goncalo Guedes iz Valencije za 32,6 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi