Saša Kaun propušta Eurobasket u Sloveniji?

Košarkaš CSKA Moskve upitan za Eurobasket

Saša Kaun propušta Eurobasket u Sloveniji?

Ruski centar i član moskovskog CSKA, Saša Kaun mogao bi propustiti Eurobasket koji se u mjesecu septembru igra u Sloveniji. 

Kaun je jedan od ključnih igrača u reprezentaciji Rusije, a bio je važna karika i na Olimpijadi u Londonu gdje su se Rusi okitili bronzanom medaljom. "To je bilo odlično takmičenje, nešto čega ću se sjećati čitav svoj život. Olimoijada i NCAA trofej su dva trofeja koja ću uvijek nostiti u svom srcu," rekao je Kaun. 

 

Saša Kaun je 2008. godine osvojio NCAA prvenstvo sa Univerzitetom Kansas. Rusi se nadaju da će se Kaun pojaviti u Sloveniji, gdje se oni nalaze u grupi D sa Italijom, Grčkom, Švedskom, Turskom i Finskom.

 

"Trenutno razmišljam samo o ovoj sezoni. Kada dođe vrijeme vidjet ću kako se osjećam i donijeti pravu odluku. U posljednjih par sezona nisam imao vremena za odmor, tako da ćemo vidjeti da li će moje tijelo biti u stanju da izdrži napore," rekao je Kaun. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.