Saša Papac heroj u Škotskoj!
Saša Papac, upisao se u strijelce u 82. minutu meča sa "rosonerima"

Postigao gol u remiju protiv Milana

Saša Papac heroj u Škotskoj!

“Saša Papac je heroj!”, naslov je na oficielnoj stranici Glasgow Rangersa u izvještaju sa prijateljske utakmice kluba našeg internacionalca i Milana odigranoj sinoć na “Ibroxu”.

Bivši fudbalski “A” reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je fantastično cijeli meč protiv “rosonera”, a koji je završen rezultatom 2:2. Bio jedan od najboljih igrača na terenu, iako su gosti iz Italije nastupili u najjačem sastavu sa svim svojim zvijezdama, poput Ronaldinha, Beckhama, Kake…
Naš igrač postigao je gol u 82. minutu za konačnih 2:2, a Rangersi su poveli golom Beasleya u 66. Ipak, “crveno – crni”, potom su izjednačili preko Pata u 70. minutu. Kaka je doveo goste u vodstvo u 78, i kada je 45.197 navijača mislilo kako će njihovi ljubimci izgubiti, Papac je spasio Rangerse od poraza.

Papac je jedan od najstandardnijih prvotimaca Rangersa u posljednje dvije sezone. Kao što je poznato i dalje odbija vratiti se u reprezentaciju naše zemlje, nakon što je prije skoro tri godine sa još 13 tadašnjih reprezentativaca potpisao ultimativno pismo prema kojem su istakli da će igrati za BiH, ukoliko dođe do promijena u NS/FS BiH. Pojedine promijene desile su se u Savezu (otišao Ahmed Pašalić, direktor reprezentacija), ali ne u obimu u kojem svi priželjkujemo. Papac i pored činjenice da ostali potpisnici danas igraju za BiH, odbija svaki poziv povratka u nacionalni tim, iako ga je selektor Miroslav Ćiro Blažević u nekoliko navrata molio da se odazove njegovom pozivu.

Šteta, kako bi nam samo dobro došao u predstojećim susretima kvalifikacija za SP “Južnoafrička Republika 2010” protiv Belgije, u Genku 28. marta, te Zenici 1. aprila ove godine.
  
Pogledajte gol našeg Papaca u sinoćnjem susretu sa Milanom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.