Saša Papac strijelac protiv Forfara
Mrežu Forfora naš internacionalac zatresao je u 8. minuti

Škotski FA Cup

Saša Papac strijelac protiv Forfara

Saša Papac, standardni defanzivac škotskog Glasgow Rangersa, kojeg Miroslav Ćiro Blažević po svaku cijenu želi vratiti u naš nacionalni tim pred veoma bitne kvalifikacione utakmice protiv Belgije, ponovo se upisao u listu strijelaca.

Nakon što je prije 14 dana u prijateljskom meču savladao golmana Milana za remi (2:2), naš internacionalac golgetersku formu nastavio je i u škotskom FA Cupu. Rangersi su slavili gostujuću pobjedu protiv Forfar Athletica – 4:0, a Papac je započeo golijadu već u 8. minuti kada je pogodio za 1:0.

Na 2:0 povisio je Miller u 54. minuti, a pola sata kasnije Niguez je pogodio za tada već ubjedljivo vodstvo od 3:0. Konačan rezultat postavio je Miller, svojim drugim i ukupno četvrtim golom Glasgowa.

Ćiro je nakon poraza od Rijeke na Kantridi najavio da će otputovati u Glasgow i na licu mjesta Papca pokušati ubjediti da se vrati u reprezentaciju BiH. Sigurno je da bi njegovim dolaskom zadnja linija bh. reprezentacije izgledala mnogo jača, a uveliko bi porasle šanse našeg nacionalnog tima da ostvari pozitivan rezultat protiv Belgijanaca u Genku, a samim time i jednom nogom zakorači ka Južnoafričkoj republici, u kojoj će se 2010. godine igrati Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.