SAŠK i Bosna na otvaranju

Božićni turnir

SAŠK i Bosna na otvaranju

Adnan Beganović

U organizaciji Nogometnog kluba SAŠK Napredak u subotu i nedjelju u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija bit će održan 17. božićni međunarodni malonogometni turnir - Sarajevo 2009.

Učestvovat će osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe. U A-grupi  igrat će i Bosna (Sarajevo), Sarajevo, Slavija (Istočno Sarajevo) i SAŠK Napredak dok su u Drugoj grupi Borac (Banja Luka), Zadar (Hrvatska), Iskra (Bugojno) i prošlogodišnji finalist Željezničar.

Prvog dana bit će odigrani susreti prvog i drugog kola, dok je u subotu na rasporedu treće kolo i susreti za plasman. U uvodnoj utakmici turnira u subotu   igrat će organizator SAŠK Napredak i Bosna (10.00 sati). Istog dana na programu bit će svečano otvaranje (17.00 sati), a turnir će otvoriti predsjednik Organizacionog odbora i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Turnir će se igrati na petmetarskim golovima, zbog atraktivnijih utakmica s više pogodaka. Prema propozicijama klubovi neće moći dovoditi pojačanja već će igrati samo registrirani igrači te ekipe. 

Najuspješnijim ekipama pripast će pehari, a najbolji pojedinci (igrač, strijelac i golman) dobit će robne nagrade.

Cijene ulaznica za cjelodnevni program bit će pet KM

Raspored utakmica:

subota (19. decembra):
1. kolo:
SAŠK Napredak - Bosna (10.00 sati)
Borac - Zadar (11.00)
Sarajevo - Slavija (12.00)
Iskra - Željezničar (13.00)

2. kolo:
Slavija - Bosna (16.00)
Zadar - Željezničar (17.20)
SAŠK Napredak -  Sarajevo (18.20)
Borac  - Iskra (19.20)

nedjelja (20.decembra): 
3. kolo:
Sarajevo - Bosna (10.00)
Iskra - Zadar (11.00)
SAŠK Napredak - Slavija (12.00)
Borac - Željezničar (13.00)

susret za treće mjesto (16.00)
finale (17.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.