Saslušani Dominković i Čolaković

Na današnjem sastanku Komiteta za normalizaciju

Saslušani Dominković i Čolaković

Pomalo u drugom planu danas je protekao sastanak čelnika Komiteta za normalizaciju sa bivšim članovima Predsjedništva N/FSBiH Sulejmanom Čolakovićem i Iljom Dominkovićem.

Tema sastanka bilo je potpisivanje duplih ugovora sa agencijama Kentaro i Sportfive, te također duplih ugovora sa operaterima BH Telecomom i HT Eronetom.

Podsjetimo, Iljo Dominković je zajedno sa smijenjenim i za kriminal optuženim generalnim sekretarom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munibom Ušanovićem potpisao duple ugovore sa agencijama SportFive i Kentaro, zbog čega Kentaro tuži bh. Savez i zahtijeva višemilionsku odštetu. Slična je situacija i sa ugovorima sa BH Telecomom i Eronetom.

Komitet za normalizaciju je saslušao dvojicu bivših čelnika N/FSBiH, te će se o ovom pitanju kasnije očitovati.

Sramotna je činjenica da je Iljo Dominković, čiji potpis krasi ugovor sa Kentarom i dan danas visokopozicioniran kao predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Iljo Dominković već duži niz godina gura bh. fudbal u propast i ostao je jedini iz bivšeg Upravnog odbora N/FSBiH, kojeg je UEFA suspendovala i smijenila, i dan danas na visokoj funkciji u N/FSFBiH. Naravno, Ilji Dominkoviću nikada nije ni palo na pamet da odstupi sa svoje funkcije predsjednika federalnog saveza, a za nadati se da će ga stići ista sudbina kao i kolegu mu Ušanovića, kojem su dokazane kriminalne radnje i koji je potom osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.