Sastanak bez članova KS RS
Sastanak čelnika KS BiH bez članova iz KS RS

Predsjedništvo KS BiH nije održalo sjednicu

Sastanak bez članova KS RS

Predsjedništvo Košarkaškog saveza BiH danas nije održalo redovnu sjednicu, koja je još ranije najavljena, budući da delegati iz KS Republike Srpske bez objašnjenja nisu prisustovali sastanku. 

Zbog toga su ostali članovi imali kraći sastanak koji je imao za cilj pripremu naredne sjednice koja bi se trebala održati 20. juna u Tuzli.

Ono što je od vitalnog interesa, a tiče se finansija, jeste da je Vijeće ministara BiH odobrilo iznos od oko 100.000 KM za potrebe KS BiH u narednom periodu u kojem našu mušku selekciju očekuju pripreme za avgustovski baraž i pokušaj plasmana na "Eurobasket 2009".

Prema informacijama iz KS BiH, materijalna situacija je mnogo povoljnija i trenutno nedostaje oko 11.000 KM kako bi naša muška selekcija imala optimalne uslove za pripreme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.