Sastav Malija: Adama Traore, Adama Traore, Adama Traore...

Petorica u timu s prezimenom Traore

Sastav Malija: Adama Traore, Adama Traore, Adama Traore...

E. Škorić

Mali se može pohvaliti da u veznom redu ima trojicu Adama Traorea.

Adama Traore (23), zvijezda Wolverhamptona i jedan od najbržih igrača Premier lige, nastupat će za Mali, a zanimljivo da u veznom redu ove afričke selekcije nastupaju trojica igrača s istim imenom i prezimenom - Adama Traore.

Traore je rođen u Španjolskoj, ali oba su mu roditelja iz Malija koji se nalazi na sjeverozapadnom dijelu afričkog kontinenta.

Pored Wolvesovog Adame Traorea, tu je i Adama Traore (24) koji je pod ugovorom s Monacom, a posuđen je Metzu, kao i Adama Traore (24), njegov saigrač iz Metza, koji igra na lijevom krilu.

I Hatema Traore te Cheikh Traore bi mogli biti starteri u utakmicama, pa nije isključeno da u prvih 11 Malija zaigraju petorica s prezimenom Traore, od čega trojica s imenom Adama.

Top Komentari

makelele
koji mali, dje izlazi?
0 1
zvjezdan10
kaze jel vam to babovina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi